0

Джон Малкович обеща да се завърне за концерт, научи „Телеграф“ след срещата му с министъра на културата Найден Тодоров.

Двамата се видяха за няколко минути на откриването на изложбата „Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията“ в Националната галерия „Квадрат 500“.

Мерси

В кратката си среща Малкович и Тодоров са говорили и за история, и за музика. Диригентът е поканил актьора да гостува и на някой концерт, а Джон е отговорил, че има интерес дори да е участник, не само слушател.

„Подарих му книга с великолепни фотографии на наши исторически забележителности“, поясни пред „Телеграф“ Найден Тодоров.

Малкович е благодарил за гостоприемството и прекрасните емоции у нас. Той е тук по покана на Народния театър, на чиято сцена довечера ще играе за трети път в постановката „В самотата на памуковите полета“.

На откриването на изложбата в „Квадрат 500“ Малкович бе с фотографа Сандро Милър, който го снима в продължение на години в 61 образа, повтарящи с нова страст прочути фотоси от последното столетие.

На снимките Малкович се превъплъщава в Айнщайн, Че Гевара, Джон Ленън, Чаплин, Мерлин Монро на Анди Уорхол и т.н.

Баба

Междувременно се разбра, че преди няколко вечери Малкович и сценичната му партньорка Ингеборга Дапкунайте са вечеряли в ресторанта на Хилда Казасян, където им поднесли ястия по рецепти от тефтерите на бабата на певицата.

Самата Хилда обаче не е била на вечерята, защото е имала ангажимент по това време.