0

Б ившият телевизионен водещ Джей Лено беше изписан от болницата в понеделник, след като претърпя сериозни изгаряния по време на инцидент с един от неговите прочути ретро автомобили.

На снимка, която 72-годишният комик си направи с медици в болницата, могат все още да се забележат белезите му от тежкия инцидент. „След 10-дневен престой в заведението, Джей ще получи последващи грижи в амбулаторната клиника за изгаряния. Той има изгаряния по лицето, гърдите и ръцете, които е получил по време на пожар в домашния си гараж“, споделиха лекарите в прессъобщение.

„Джей би искал да каже на всички колко е благодарен за грижите, които е получил, и е много благодарен за всички добри пожелания. Той очаква с нетърпение да прекара Деня на благодарността със семейството и приятелите си и пожелава на всички прекрасен празник“, казаха негови представители. Според лекуващия го лекар, д-р Питър Гросман добави, че е „доволен“ от напредъка на Лено и е „оптимист“, че комикът ще се възстанови напълно. Лено е претърпял две процедури за присаждане на кожа, за да се отстрани нездравата тъкан и да се насърчи заздравяването.

Водещият на „Гаражът на Джей Лено“ сподели миналата седмица, че е работил по своята 115-годишна кола, когато изтичане на гориво в автомобила от 1907 г. предизвиква експлозия. „Добре съм“, каза Лено по-късно в изявление. „Просто ми трябва седмица или две, за да си стъпя на краката“.