0

Ф илмът „Опенхаймер” бе големият победител на последната церемония по раздаване на наградите „Оскар”, а Кристофър Нолан се превърна в най-търсения режисьор в Холивуд. Според Marca Ноланд си знае цената много добре и не започва работа по нов проект за по-малко от 20 млн. долара. Тази минимална сума е изрично посочена в договорите му.

Бонуси

Целият финансов пакет, който Нолан ще получи за „Опенхаймер”, ще надхвърли повече от три пъти минималния му хонорар. Според Forbes Нолан ще прибере като хонорари и бонуси общо 72 млн. долара. Бляскавата кариера на Ноланд започва през 2000 г., когато неговата продукция „Мементо” изненадващо влиза в битката за „Оскар”. Следва големият пробив е „Генезис”, където главната роля е поверена на Леонардо ди Каприо. Следва „Интерстелар”, а големият удар е с „Батман”. Нолан превръща филма за човека прилеп в поредица от филми, които не са логически свързани, но използват едни и същи герои.

Рекорд

Най-изгодната сделка на Нолан не е историята за създаването на атомната бомба, а друг филм за Втората световна война – екшънът „Дюнкерк”. За продукцията той прибира рекордните за своята кариера 73 млн. долара. Сумата представлява сбор от твърдия му хонорар, авторски права и премия за добро представяне в боксофиса.

53-годишният Ноланд е британец, но твърди, че обожава Лос Анджелис, където живее от години. Той е женен от 30 години за студентската си любов Ема Томас. Двамата имат четири деца. Томас има успешна кариера като продуцент. През 2002 г. Ноланд купува огромен терен в покрайнините на Лос Анджелис за над един милион долара. Там строи семейна къща, офиси и филмово студио.