0

Т урската знаменитост Джансу Дере излезе на баскетболния терен с розова топка и даде старт на благотворителния мач между Анадолу Ефес и Реал Мадрид. 

Известната актриса е доброволец към проекта “Розова топка”, който цели да информира жените за ранната диагностика на рака на гърдата и иновативните лечения на коварната болест. 

„Повече от 2 милиона жени биват диагностицирани с рак на гърдата всяка година по целия свят. Сред всички видове рак, ракът на гърдата е най-често срещаният тип при жените в Турция. Ракът на гърдата засяга една на всеки осем жени, но ранната диагностика играе жизненоважна роля за успеха на лечението“, заяви Джансу Дере, коментирайки участието си в проекта “Розова топка”. 

„Нашият най-ценен актив е нашето здраве и има много неща, които можем да направим, за да го защитим. За жените, особено след 40-годишна възраст, изследването с мамография веднъж годишно и прегледът при лекар са сред най-важните неща. Призовавам всички жени да предприемат тази проста, но животоспасяваща стъпка“, призова актрисата, споделяйки, че е много развълнувана от възможността прикани дамите да се погрижат за здравето си, чрез инициативата "Розова топка".