0

М узикална мелодрама за хора и животни, в която певицата Тони Димитрова играе ролята на прасе, което се превръща в ангел и полита над сцената. Така накратко може да бъде описана най-новата постановка в репертоара на Драматичен театър "Адриана Будевска" - "Съвсем проста история", чиято премиера предстои на 19 януари. Тя бе представена на пресконференция от нейния режисьор и директор на театъра Борислав Чакринов, цитиран от БТА.

"Това е представление, в което ще се убедите, че Тони Димитрова не е просто певица. Тя играе една от главните роли, наравно с всички останали. Щастлива е и придобива все по-голяма увереност в поведението си като актриса и смятам, че ролята, която изпълнява, се доближи много до нейното усещане за света", заяви Чакринов, като описа отношенията между певицата и театъра като "любовни". Именно в тази постановка тези отношения се проявяват най-пълноценно, смята още той. В тази връзка режисьорът припомни, че преди години, на шега, но и като жест по повод 50-годишния й юбилей, я е назначил в театъра със заплата "много любов" и сега по повод рождения й ден я е повишил в "заслужила за каузата на бургаския театър актриса" със заплата "изключително много любов". 

.

 .

В началото на пиесата Димитрова играе любопитно прасе, което иска да лети. След като го убиват, то се превръща в ангел-хранител на малкото дете и мечтата му да полети действително се сбъдва, но заедно с това разбира, че "да летиш е прекрасно, но още по-прекрасно е да живееш, дори в нашия обор", цитира част от репликите й Чакринов. "Тя е много симпатично, любопитно, романтично прасенце, което разпитва непрекъснато за нещата от живота, но няма време да порасне, защото, както знаете, прасетата си отиват по някое време", каза още режисьорът.

Той допълни също, че Димитрова, заедно със Зорница Константинова и Димитрина Тенева, които играят бременна крава и стара кобила, са "една прекрасна тройка на сцената".