0

Ж ивотът на звездите не винаги е бляскав. През годините много знаменитости не издържат на стреса и се поддават на разрушително поведение, което в някои случаи ги отвежда дори до затвора. Вижте кои звезди са били зад решетките или все още излежават присъдите си. 

Робърт Дауни Джуниър

gettyimages

През 1999 г. Робърт Дауни Джуниър дава положителен тест за наркотици. Осъден е на три години зад решетките. Излежава само една от тях, след което е освободен. След това бива арестуван няколко пъти за системна злоупотреба с дрога.

Марта Стюарт

gettyimages

Марта Стюарт е популярна телевизионна водеща и писател. През 2003 г. се замесва в скандал за търговия с вътрешна информация. Повдигнато ѝ е обвинение в измама с ценни книжа, възпрепятстване на правосъдието и заговор. Тя се признава за виновна и прекарва 6 месеца в затвора и още 6 под домашен арест.

Тим Алън

gettyimages

Тим Алън е осъден за опит на трафик на 650 грама дрога през 1978 година. Заловен е с наркотиците на международното летище „Каламазо” в Мичиган. За да избегне доживотна присъда свидетелства срещу други дилъри. Излежава две години от присъдата си и е освободен предсрочно през 1981 година.

Марк Уолбърг

gettyimages

На 16 години са му повдигнати обвинения за побой. Уолбърг напада двама виетнамски граждани след сериозно напиване. След като се признава за виновен той получава 2-годишна присъда, а излежава едва 45 дни зад решетките.

Майк Тайсън

gettyimages

Боксьорът е осъден за побой над бившата си съпруга и над 18-годишно момиче. Получава 6-годишна присъда, от която излежава едва три години. Продължава да твърди, че е неправомерно обвинен.

Линдзи Лоън

gettyimages

Актрисата дълго се бори със зависимостта си от алкохола и наркотиците. Обвинена е в шофиране в нетрезво състояние през 2007 г. Вкарват я на топло за едва две седмици, но след това влиза още три пъти зад решетките, но все освобождавана предсрочно.

Уесли Снайпс

gettyimages

Актьорът лежи три години зад решетките между 2010 и 2013 г. Той е признат за виновен в неплащане на данъци между 1994 и 2000 г.

Крис Браун

gettyimages

През 2013 г. певецът е осъден на 131 дни за нарушаване на пробацията си за нападението срещу Риана. Освободен е от затвора през юни 2014 г., след като излежава едва три седмици от присъдата си. По-късно е съден и по обвинения в нападение на жена във Флорида.

Томи Лий

gettyimages

Музикантът и основател на хеви метъл бандата „Мотли Крю”  излежава шест месеца през 1998 година. Той е арестуван и признат за виновен за нападение над съпругата си Памела Андерсън по време на спор.

О Джей Симпсън

gettyimages

През 1994 г. футболистът е обвинен в убийството на бившата си съпруга Никол Браун и новият ѝ партньор Рон Голдман. Но е оправдан и за двете убийства. През 2007 г. пък е обвинен във въоръжен грабеж и отвличане. Осъден е на 33 години затвор, но е освободен след 9 през 2017 година.

Фелисити Хъфман

gettyimages

Актрисата от "Отчаяни съпруги" е в центъра на скандал с прием в колежи през 2019 г. Хъфман и редица други богати родители са обвинени в заговор за оказване на влияние върху приема в най-добрите университети в полза на техните деца. Хъфман получава 14-дневна присъда, както и 250 часа общественополезен труд и глоба от 30 000 долара.

Дани Трехо 

gettyimages

Трехо е арестуван за пръв път на 10-годишна възраст. По-късно прекарва 11 години зад решетките за грабеж. През 1965 г. е задържан за продажба на наркотици. Получава 5-годишна присъда.

Джеймс Браун

gettyimages

Певецът е признат за виновен в нападение, притежание на дрога и домашно насилие. Арестуван е за носене на оръжие без разрешително и нападение над полицай. Получава 6 години, от които излежава две.

Лил Ким

gettyimages

Рапърката е осъдена през 2005 г. за заговор и лъжесвидетелстване пред федерален съдия. Тя се опитва да излъже за стрелба, в която е замесен неин приятел. Излежава една година във федерален затвор във Филаделфия. След това е пусната под домашен арест за 30 дни.

Лил Уейн

gettyimages

Хип-хоп изпълнителят получава едногодишна присъда през 2010 г. за незаконно притежание на оръжие. Излежава 8 месеца преди да бъде освободен. През 2012-та публикува мемоари за времето, което прекарва зад решетките.

Шон Пен

gettyimages

Той е носител на две награди „Оскар”, но е известен с гневните си изблици, водещи до насилие. През 1987 г. е осъден на 60 дни затвор, след като удря статист на снимачната площадка на филма "Цветове". По същото време е в изпитателен срок за други две посегателства.

Бил Козби

gettyimages

През 2018 г. комедиантът получава 10-годишна присъда за нападение срещу жена извършено още през 2004 година. След това още няколко жени повдигат обвинения срещу него. През 2021-ва обаче присъдата му е отменена и той е освободен.

Джа Рул

gettyimages

Рапърът прекара 2 години зад решетките за незаконно притежание на оръжие. След това добавят 28 месеца за неплащане на данъци. Не излежава цялата си присъда и е освободен предсрочно.

50 Cent

gettyimages

През 1994 г. рапърът и актьор е едва на 16, когато влиза в затвора. Той е изпратен в поправителен дом за непълнолетни, след като е осъден за няколко престъпления, свързани с дрога. Зад решетките прекарва 6 месеца.

DMX

gettyimages

Ърл Симънс, известен със сценичното си име DMX, е обвинен в неплащане на данъци през 2017 година. Осъден е и излиза от затвора две години по-късно. Той почина на 50-годишна възраст през април 2021 г. след сърдечен удар в следствие на свръхдоза.

* Източник: NOVA