0

М ириам Унгрия, княгиня Търновска, стана принцеса на Йордания, след като се омъжи повторно в събота.

Бившата снаха на Симеон Сакскобургготски в петък, когато е рожденият й ден, отиде на мемориала, посветен на покойния й съпруг княз Кардам Търновски, който се намира в Йордания. На следващия ден е била сватбата, без много помпозност, но в присъствието на краля на Йордания Абдула II, както и на децата на младоженците.

Любов

Мириам Унгрия след кончината на Кардам през 2015 г. започна активно да се занимава с дизайна на бижута, които се продават и у нас. Тя винаги е изразявала своята голяма любов и печал по Кардам, който изпадна във фатална кома след катастрофа през 2008 г.

Сватбата на Мириам с принц Гази бин Мохамед е повече от изненадваща, твърди испанското списание „Ола!“. Връзката между двамата е останала в тайна от медиите на Запад. Вече официалното название на 58-годишната принцеса е Мириам ал Гази.

Регент

Вторият й съпруг е 18-и поред в наследяването на йорданския трон. Той е от най-приближените лица на краля и негов съветник по религиозните и културните въпроси, а в отсъствието му е регент на трона. Гази бин Мохамед е внук на крал Талал ал Абдула II и син на принц Мохамед бин Талал. Хашемитската династия се смята за пряк наследник на пророка Мохамед. Гази бин Мохамед е роден на 15 октомври 1966 г. Професор е по философия. Завършил е най-престижните университети в Принстън, Кеймбридж, Кайро. Миналата година официално се разведе с първата си съпруга, от която има 4 деца. Мириам има двама синове – Борис Търновски, който е пръв в унаследяването на трона, както и княз Белтран.

На разпространената официална снимка от сватбата булката е в елегантна, почти бяла копринена рокля, вталена в кръста. А младоженецът е в костюм и традиционен тюрбан.

Официалното съобщение на Йорданския кралски двор за сватбата е: „Кралският хашемитски двор има удоволствието да обяви брака на Негово Кралско Височество принц Гази бин Мохамед и Нейно Кралско Височество принцеса Мириам, принцеса на Търново, в събота, 3 септември 2022 г., в присъствието на Негово Величество крал Абдула II.” Следват пожелания към младоженците.