0

С ветовноизвестната българска оперна певица Соня Йончева ще организира музикален форум, който ще събере известни изпълнители и музиканти в зала „България“ през есента.

„За мен 24 май е най-светлият български празник. От години обмислям да направя нещо по-трайно за моята родина, за публиката, с която съм свързана завинаги. Избрах празника на българската писменост и култура, за да обявя, че „Съкровени гласове“ ще има своето първо издание през сезон 2023/24 в зала „България“. През юни екипът на компанията ми SY11 events ще обяви имената на артистите, които съм поканила“, каза Йончева. Очаква се световноизвестната певица също да се включи със свой рецитал във фестивала. Програмата все още не е уточнена.

Днес Йончева излиза на сцената на миланската „Ла Скала“ заедно с тенора Йонас Кауфман в новата постановка на „Андре Шение“. Работният график на българката е изключително динамичен. През юни Йончева ще дебютира в „Мадам Бътерфлай“ на Пучини във Виенската опера, а на 30 август ще бъде звездата в Оперна гала във Варна с оркестъра на Варненската опера