0

Т равматичната раздяла с партньора й Жерар Пике и Барселона, продължила няколко месеца под втренчените погледи и обективи на папараците и „розовата преса“ в Испания, вече е зад гърба на Шакира и семейството й.

Тя „хвана друг самолет“, както изпя в скандалния си хит с „Бисаррап“ Music Sessions #53 и с децата им Саша и Милан вече се радва на слънцето на Маями във Флорида.

Колумбийката сияе на първите снимки, които пусна след като затвори страницата с Пике, далеч от него в нова обстановка.

Снимките са споделени от последовател на певицата в социалната мрежа TikTok. На тях се вижда как тя се наслаждава на спортно събитие в компанията на Милан и Саша, щастливо усмихната.

След като прекосиха Атлантика този месец Шакира и семейството й започнаха нов живот. Там малките Милан и Саша вече започнаха часовете си в ексклузивния Miami Country Day, едно от двадесетте най-добри училища в щата Флорида.

Освен това Шакира се успокои, след като медиите спряха да я следят и да я поставят в светлините на прожекторите заради противоречивата й раздяла с Пике. 

Във Флорида колумбийката е в имението си, а семейството й е наблизо. Родителите й, Уилям Мебарак и Нидия Рипол, живеят с нея, а брат й Тонино и сестра й Луси също живеят в Маями, както и нейният кръг от приятели.

Разбира се, спокойствието й няма да трае дълго – очаква се в близките дни бившият капитан на Барселона да се възползва от клаузите в споразумението за раздялата им и да кацне в Маями, за да види синовете си.

Иначе Шакира има още грижи, свързани с Барселона и имуществото, което иска да пренесе оттам в Маями. След като уреди да бъде изкоренено специално за нея дърво от градината в къщата на клана Пике в каталунската столица, което да бъде транспортирано до Флорида, сега ядовете й са свързани с любимите й луксозни коли.

Знае се, че попдивата от Баранкиля се радва на колекция скъпи возила, включително Audi A 7 Sportback, Mercedes Benz модел SLK 250, Tesla Model S, Mercedez Benz SI550, Audi Q7. Сред тях и такива, които са й подарени от бившия й Жерар Пике.

Тя трябва да преодолее някои сериозни данъчни препятствия във връзка с превоза им до Флорида. Певицата е изправена пред плащането на сума от около 14 милиона евро данък към испанското финансово министерство, за да получи всеки от автомобилите си от Барселона.

Сега са задействани нейните адвокати, за да намерят най-изгодното финансово споразумение за Шакира.