0

С иглотерапия пробват да спасят десния крак на легендарния актьор Светослав Пеев, разкри пред „Телеграф“ самият той.

„Проблемът е от доста време, постковид, но не се оправя. Де факто кракът ми не функционира“, изплака 84-годишният доайен на Сатиричния театър.

Бастун

Негови приятели са му препоръчали иглотерапия. „Точно зад сградата на НАТФИЗ се намира. Отидох и ми направиха процедурата. Извадиха ми цялата болка, та поне сега не ме боли постоянно. Аз ходя с бастун, но не си чувствам крака. А от времето зависи дали ще имам някаква болка или не.

Ето сега цял ден вали и засега е добре, не е започнало да ме боли. В момента тъкмо влязоха снаха ми с двама от внуците ми, напълнили са торбите, зареждат ми хладилника и искат само да ям“, споделя звездата от „Няма нищо по-хубаво от лошото време“, „Васко да Гама от село Рупча“, „Мисия Лондон“ и куп други легендарни филми.

До броени дни синът му Петър ще го води на минерални бани и масажи и Славчо се надява това да помогне да се подобри състоянието на десния му крак, за да може да си ходи нормално.

Дубльори

Заради проблемите с крака Светослав Пеев е преустановил засега изявите си на сцената на Сатиричния театър. В последните години той има участие само в два от спектаклите на смешната трупа - „Да, господин премиер“ и „Сатирично кабаре 2“.

„През новия сезон ще имам дубльори. В „Да, господин премиер“ ще ме замести Мариан Бачев, в другото представление забравих кой беше“, каза още пред „Телеграф“ легендарният актьор. „Началото на своеобразния ми юбилеен XXV професионален театрален сезон започна с нарочна среща на кафе с един от доайените Сатиричен театър "Алеко Константинов" и мой приятел, който не пропуска да се обади на нито един мой рожден или имен ден, с когото изиграхме десетки представления на сцената на Сатирата – Славчо Пеев.

Легендарният актьор даде съвети на по-младия си колега Мариан Бачев как да му играе ролята

 Легендарният актьор даде съвети на по-младия си колега Мариан Бачев как да му играе ролята
Личен архив

Пожелаваме си сезонът да ни е успешен и здрав“, коментира и Мариан Бачев. Той призна, че през настоящия сезон се навършват 10 г. от премиерите на два любими негови спектакъла, които продължават да се играят: „Аз, досадникът“ и „Операцията“, а през новия сезон ще продължат да се играят и „Докато ти спеше“ и „Балкански синдром“. „Предстоят и нови заглавия, за тях - когато им дойде времето! А сега - на добър час“, добави Бачев.

Легендарният актьор даде съвети на по-младия си колега Мариан Бачев как да му играе ролята.