0

Д оналд Тръмп заплаши принц Хари с депортиране и заяви, че „няма да го защити“ като Джо Байдън, ако се върне в Белия дом.

Малко преди да се обърне към претъпкана зала от от свои избиртели във Вашингтон, бившият президент направи намек, че ако бъде преизбран, може да депортира херцога на Съсекс. „Не бих го защитил. Той предаде кралицата. Това е непростимо. Той щеше да бъде сам, ако зависеше от мен“, каза Тръмп.

Неговите забележки бяха направени 24 часа след като принц Хари се яви в съда, за да отговори на въпроси дали не е представил погрешно употребата си на наркотици, за което призна в книгата си Spare, в документите си за имиграция в САЩ. Фондацията Heritage заведе дело срещу Департамента по вътрешна сигурност.

В същото интервю херцогът разкри, че след като научил за диагнозата рак на баща си, той „скочил на самолета“, за да се срещне с крал Чарлз. „Фактът, че успях да се кача на самолета и да отида да го видя, и да прекарам всяко време с него, благодарен съм за това“, каза той.

Той изтъкна, че този вид искания могат да служат за укрепване на семейните връзки, като цитира примера на състезателите от Invictus Games. „Във всички тези семейства, виждам го ежедневно, силата на семейната единица се обединява“, каза той. "Всяка болест, всяка болест сплотява семействата."