0

Д окато представя новия филм "Вади ножовете 2", актьорът Даниъл Крейг призна, че за него не е естествено да танцува, но не е могъл да устои на поканата за танц от режисьора на "Тор: Любов и гръмотевици" Тайка Уайтити, съобщи Асошиейтед прес.

Двамата работят заедно върху реклама на водка, в която актьорът, превъплътил се в Джеймс Бонд, поклаща бедра и танцува по коридорите на хотел, демонстрирайки татуирани бицепси с неповторима гримаса.

"Беше трудна работа, защото аз не танцувам. Истината е, че имахме невероятен хореограф в лицето на Джакъл Найт, работих с него няколко дни. Просто се впуснах. Подобни възможности не идват често", каза Крейг пред Асошиейтед прес. "Като съм се хванал на хорото, ще го играя докрай", добави той.

Във филма "Вади ножовете 2" компания приятели на милиардера Майлс (Едуард Нортън) се оказва в капан на остров, на който вилнее убиец.

Както и за първия филм, режисьорът Райън Джонсън е събрал звезди като Джанел Моне, Кейт Хъдсън, Лесли Одъм младши, Дейв Батиста.

Героят на Крейг, детективът Беноа Блан е единственият от първия филм, който се появява и в продължението. Британският актьор казва, че прави всичко по силите си, за да влезе в образа на южняка зевзек с типичния му акцент.

"Постоянно съм в образа, постоянно", шегува се той. "Трябва да работя упорито, за да го постигна, но веднъж влязъл, той става част от мен".

Означава ли това, че остава в образ и използва южняшкия акцент и докато е със семейството си, със съпругата си, актрисата Рейчъл Вайс? Никакъв шанс.

"Семейството ми не е така мило, не ми е позволено да го правя", смее се той.

Филмът, в който участват още Катрин Хан, Джесика Хенуик и Маделин Клайн, излиза тази седмица по кината, преди премиерата по Нетфликс на 23 декември.