0

Н е е ясно кога Кристиано Роналдо ще сложи край на бляскавата си кариера.

Когато това се случи, се очаква звездата да се настани със семейството си във все още недовършеното си имение край Кашкай, курорт на крайбрежието на Атлантическия океан. Уви, съседите на бъдещия новодомец имат много по-прозаична мечта – строителните дейности най-после да приключат. Оказа се, че от три години клетите комшии живеят в ад. И краят на кошмара им не се вижда поне за предстоящите 12 месеца.

Изстрадалите местни жители изляха мъката си, пропита с неприкрити нотки гняв пред португалското издание Look.

„Строят от три години. Къщата е толкова голяма, че прилича на болница. Улицата е затворена от месеци, а дворът ми е пълен с прах. Всичко заради пирамидата на фараона Роналдо“, оплака се съсед.

Когато преди време Роналдо купи намиращия се на около 30 км от Лисабон имот, той бе предвидил 12 млн. евро за изграждане на луксозен дом с всякакви екстри. Нещата обаче се проточиха и сега сумата набъбна на над 25 млн., което не е никакъв проблем за един от най-богатите спортисти. Главоболия на нападателя създават не само недоволните съседи. Трън в окото на Кристиано още със придобиването на имота на Португалската Ривиера бе игрище за голф на местен клуб. Голаджията искаше да го закупи и да го разруши, за да има по-добра гледка от дома си. Удари обаче на камък.