0

22-годишната японка Шайон Аяги спечели международния приз Lady Universe 2024 на пищна церемония в София в петък вечер. Хубавицата бе подкрепяна у нас от баба й и дядо й.

Успех

Проверка на „Телеграф“ показа, че Шайон е певица в родината си и се радва на успех още с дебютните си изяви. Аяги е спечелила титлата на Lady Universe в Япония през 2023 г., което автоматично я праща на световния конкурс, на който тази година България бе домакин. „Щастлива съм, че толкова много държави изпратиха своите победителки у нас. Цялото жури бяхме единодушни с избора си. Честита титла на прекрасната Шайон Аяги“, каза пред медията ни  собственичката на марката Lady Universe - Цвети Разложка. 

Колаборация

Събитието бе колаборация между Sofia Fashion Week и световния формат Lady Universe, които за първи път излизат от стереотипа на обичайната Седмица на модата и направиха красив световен прецедент. Претендентките за титлата бяха 19, като всички момичета се представиха в 3 тура. Първо дефилираха в национални костюми, след това по бански и в последния тур излязоха с официални рокли. 

Водеща на събитието бе светският журналист на „Телеграф“ и ководещ в „На кафе“ по NOVA - Елизабет Методиева.