0

Б ългарка влиза в битката за наградата на кинофестивала в Кан - "Златна палма".

Мария Бакалова е в официалната селекция на форума с ролята си на Ивана Тръмп - съпругата на екс президента на САЩ Доналд Тръмп.

БОМБА: Мария Бакалова с главна роля във филм за Доналд Тръмп!

Директорът на кинофестивала в Кан Тиери Фремо и президентът Ирис Кноблох обявиха официалната селекция на 77-ото му издание. В нея освен Мария Бакалова попада и режисьорът Константин Божанов.

Филмът на Бакалова се казва „Стажантът” и е на режисьора Али Абаси. В ролята на младия Доналд Тръмп зрителите ще видят румънско-американския актьор Себастиан Стан. Лентата проследява живота на днешния милиардер Доналд по времето, когато е търгувал с недвижими имоти през 70-те и 80-те години на миналия век.

Тазгодишното 77-о издание на кинофестивала ще се проведе между 14 и 25 май.

Мария Бакалова не за първи път е в официалната селекция на Кан. През 2021 г. филмът с нейно участие „Жените наистина плачат” на Мина Милева и Весела Казакова беше показан в паралелната секция "Особен поглед", информира NOVA.

Режисьорът Константин Божанов е номиниран в раздела „Особен поглед” с лентата „Безсрамните” на режисьора и сценарист Константин Божанов. Филмът е копродукция на Франция, Швейцария и България. В него участват индийски актьори, сред които Мита Васишт, Танмей Данания и Аурошика Дей. Сюжетът разказва за забранената любов между две момичета в строго патриархална страна.

Тази година фестивалът ще блести още по-ярко, след като в него се завръща и култовият режисьор Франсис Форд Копола. Това съобщи Тиери Фремо.

Копола ще се включи в битката за Палмата с филма си  "Мегалополис" 45 години след втората си "Златна палма".

Тазгодишното 77-о издание на кинофестивала в Кан ще се проведе между 14 и 25 май. Председател на журито ще бъде американската режисьорка Грета Геруиг.