0

П обедителят в „Игри на волята“ Алекса Ерски и неговата годеница Елица отпразнуваха Бъдни вечер и в България, и в Сърбия. Ерски разказа, че празниците там се посрещат по същия начин както тук, а неговата любима се грижи за приготовленията на трапезата.

Традиции

„В Сърбия празнуваме Бъдни вечер и Коледа, както се празнува в България. И тук се пости, ходим на църква цялото семейство, след което сядаме на трапезата у дома всички заедно. Елица и майка ми напазаруваха за сръбската ни Бъдни вечер, а след това двете приготвиха гозбите“, разказа Алекса пред „Телеграф“ за семейните им традиции и в двете държави. В родната му страна на 6.1. се празнува Бъдни вечер, а на 7.1. е Коледа.

Двойно

Влюбената двойка отскоро живеят в България сами. Те се радват на новия си дом и посрещат празниците като едно младо семейство, сами. Сърбинът разказа, че почти всички празници при тях са двойно пиршество.

„С Елица празнувахме и на 24-ти в България - Бъдни вечер и Коледа, в нашия нов дом. Бяхме решили да сме само двамата като едно младо семейство. Елица сготви всичко, сарми, чушки с боб, питка. Ние по принцип празнуваме всичко по два пъти. Не мога да си представя, когато имаме деца, как ще го приемат това. Може би ще се радват на двойни подаръци“.

.

 .