0

М арк Зукърбърг сподели новината, че е започнал да отглежда крави в ранчото си на Хаваите и ще им дава да пият бира, съобщи „Бизнес Инсайдер“.  

Милиардерът обяви своите фермерски амбиции в заглавието на публикация в Инстаграм, заедно със своя снимка с чиния с пържола.

"Започнах да отглеждам говеда в ранчото Kо'олау на остров Кауаи и целта ми е да създам едни от най-качествените говеда в света. Те са от породите Уагю и Ангъс и ще израснат, ядейки брашно от макадамия и пиейки бира, която отглеждаме и произвеждаме тук, в ранчото", написа той.

Според производителя на говеждо месо Blackmore Wagyu, на японската порода говеда понякога им се дава да пият бира като стимулатор на апетита.

Зукърбърг даде повече от 100 млн. долара за имението от 700 акра в Кауаи на Хаваите през 2014 г., според Forbes, а след това добави още 600 акра през 2021 г. за 53 млн. долара. Същата година той закупува още 110 акра земя в Кауаи. Имението, в което се намира ранчото му, сега е около 1500 акра и включва обществен плаж. В него ще се помещава и огромен комплекс, който той изгражда и който ще включва подземен бункер с площ 5000 кв. м. Имението разполага с дървета макадамия, според Зукърбърг, който заяви, че дъщерите му "помагат за засаждането" на дърветата и ще се грижат за различни животни в ранчото им.

Той добави, че всяка крава консумира между 5000 и 10 000 кг храна годишно, което означава, че ще разчита на огромно количество брашно от макадамия, произведено от ядките, отглеждани на неговите дървета, предаде БГНЕС.