0

Б изнес магната Илон Мъск готов на всичко, за да помогне на бившата си Амбър Хърд. "Илон обича огъня и понякога оставя пламъците му да го изгорят", каза Амбър Хърд в свое скорошно интервю, повод за което бе новата биографична книга, описваща живота на бившия ѝ партньор. Според списание "Variety" обаче неотдавна бизнес магнатът е бил готов да използва цялата огнена мощ, с която разполага, за да спаси от уволнение някогашната си любима, нищо че по това време вече не са били заедно.

Както става ясно от журналистическо разследване, публикувано преди дни върху страниците на изданието, актрисата за малко е щяла да бъде отстранена от работата по предстоящата втора част на филма "Аквамен", ако не е бил главният изпълнителен директор на "Tesla" и "SpaceX". Заради делото и развода с Джони Деп са искали да премахнат Амбър Хърд от Аквамен. Против участието й са били не само Джейсън Момоа, а и режисьорът Джеймс Уан, изтъквайки като причина "липсата на химия" между двамата главни актьори. 

Участието на Амбър в заглавието в крайна сметка било спасено от Илон Мъск, който изпратил чрез адвоката си заплашително писмо до киностудиото, заканвайки се да го опожари до основи, ако тя не бъде част от продължението на супергеройската история. По всичко изглежда, че заплахите му са имали ефект, тъй като Хърд е запазила ролята си, макар появите ѝ в лентата да са били съкратени, както твърдят източници на американската медия. Според тях най-малко две от сцените с нея за изрязани от финалния вариант на лентата, която трябва да направи своята премиера през този декември.