0

А рнолд Шварценегер губи битката с времето. Той не е доволен от тялото си и е разочарован от това, което вижда в огледалото, споделя самият той в интервю пред Хауърд Стърн.

Културистът обаче продължава активно да спортува, за да поддържа здравето си.

Дори професионалистите, които са прекарали целия си живот в работа върху тялото си, започват да губят мускули с напредване на възрастта.

Ето защо не е изненадващо, че тялото на 76-годишнишя Арнолд Шварценегер изглежда много по-зле, отколкото преди 40 г.

Актьорът признава, че го боли да се вижда като старец, защото много години преди това той е смятан за олицетворение на идеалното тяло. „Повечето хора никога не са били във форма, така че не разбират какво означава да я губиш. Това е, когато са ви наричали човекът с перфектното тяло и имате ясен образ в главата си какво трябва да бъде то: виждате мускулите по корема си, по гърдите си, и изведнъж ставаш с 50 г. по-възрастен и нищо такова не се вижда.“

Културистът признава, че това състояние е много деморализиращо и се е сблъскът с него за първи пет след претърпяната сърдечна операция. „Това беше първият път, когато се почувствах уязвим“.

Тогава звездата осъзнава, че тялото му вече не е същото, каквото е било на 30 или на 40 г. и признава: „Но ако тогава е било само случайна мисъл, сега това е усещане, което изпитвам всеки път, когато се погледна в огледалото“.

Шварценегер обаче признава, че не е разстроен от собственото си тяло, въпреки че е наясно с несъвършенствата му: „Разстроен ли съм? Не, защото не мога да направя нищо по въпроса. Просто осъзнавам, че когато тези проблеми се изправят пред мен, приемането им е единственият избор, който имаме. Въпросът е, че съм на 76 години и все още съм пълен с енергия и ентусиазъм."