0

О бичаният роден изпълнител Стефан Илчев беляза последното си пътуване до Рим с велика среща с папа Франциск. Певецът, заедно с още 6000 човека от цял свят, бе част от аудиенцията във Ватикана.

Среща

За щастливата среща се похвали самият Илчев с няколко фотоса в социалните мрежи, а над кадрите написа: „За първи път на аудиенция при папа Франциск. Ще помня този ден завинаги“.

Екип на „Телеграф“ се свърза с нашето момче, което все още бе в Рим, но на летището, час преди да си хване самолета за България. „Не мога да ви опиша чувството и емоцията от преживяното. Жестоко е“, категоричен е Стефан, който разкри още, че е разбрал съвсем случайно за аудиенцията, разхождайки се във Ватикана заедно с гримьорката Жени Джаферович, с която ги свързва дългогодишно приятелство. „Разхождахме се и разбрахме, че на другата сутрин има аудиенция. Веднага се поинтересувахме какво трябва да се направи и бяхме категорични, че ще отидем“, каза още изпълнителят.

Билети

Билетите за аудиенцията при папа Франциск са напълно безплатни, но не всички желаещи са успели да влязат в залата, която побира 6000 човека. „Опашките бяха огромни и някои си останаха там, защото точно в обявения час вратите се затварят и не може да се влезе. Ние стояхме на опашка около 1 час и влязохме 15 минути преди началото. Имаше хора от цял свят - аржентинци, бразилци, американци. Четоха се поздравителни адреси на почти всички езици. Наистина такова преживяване не се забравя“, завърши разказа си Стефан.