0

П ринц Хари и съпругата му Меган са били въвлечени в опасна гонка в Ню Йорк, САЩ. Новината съобщи техен говорител, цитиран от BBC. 

По информация на Ройтерс херцозите на Съсекс били преследвани от агресивни папараци.

Случката се разиграла, след като двойката си тръгнала от церемонията на организацията за подкрепа на правата на жените - „Фондация Мис“, на която Меган получи приза „Жена с визия“.

На снимки, появили се в социалните мрежи, се виждат как Хари, Меган и майка й - Дория Рагланд си тръгват с такси от събитието.

"Колата била преследвана от агресивните папараци в продължение на два часа. В резултат от опасните маневри са причинени множество леки катастрофи, има няколко ранени пешеходци и двама пострадали полицаи", посочва в изявление говорителят на херцозите.

Очевидец разказа пред CNN, че охраняващ екип от нюйоркската полиция е последвал Хари и Меган с друга кола и е трябвало да направят няколко резки маневри, за да успеят да се измъкнат от папараците.

Агресивните фотографи, се движели със скутери и мотори. Наложило се да карат по тротоара, за да не изпуснат колата с херцозите от поглед, предаде NOVA