0

С туденти на Калин Сърменов вдигнаха публиката на крака на представлението „Домът на Бернарда Алба“.

Пиесата, считаната за един от шедьоврите на испанския поет и драматург Федерико Гарсия Лорка, се играе на сцена в два състава, а режисьор е актрисата Бойка Велкова, гост преподавател в театрален колеж „Любен Гройс“. „Това е един прекрасен клас, който е научен на много неща от техните преподаватели. Това представление е направено за 1 месец и 12 дни, не знам дали ще ми повярвате, но това е истината. Студентите са 3-ти курс. Тази постановка им беше изпит за 2-ри курс, но вече го играят като представление и съм много доволна от тях“, сподели пред „Телеграф“ Велкова. „Пожелавам им много късмет и да си намерят работа и да практикуват това, което са учили“, допълни тя.

Режисьорката Бойка Велкова с актьорите в постановката "Домът на Бернарда Алба". 

 Режисьорката Бойка Велкова с актьорите в постановката "Домът на Бернарда Алба". 

В ролята на Бернарда Алба влиза третокурсничката Никол Георгиева. Заедно с нея на сцената се изявяват - Йоана Христова, Симона Богданова, Натали Николова, Деляна Ивелинова, Никол Атанасова, Мира Яворова, Елисия Дженкинс, Калина Савова, Николая Ячева, Йоана Джендова, Рая Пенчева и Снежана Тачкова.

Въпреки вече многобройните изяви на класа пред публика все още не са се отърсили от сценичната треска. „Мисля, че всички имат и всеки се справя по различен начин. Успяваме да си помагаме повече, отколкото да си пречим.“, сподели пред „Телеграф“ Никол Георгиева.

Тя разкри, че готвят още постановки, които ще представят на публиката. „Очакват ни още два дипломни спектакъла следващата година, така че фокусът ни е там. Вече всички играем на сцена и трупаме опит, което е страхотна възможност, за която сме безкрайно благодарни.“, сподели още Георгиева.