1

П робата на фолкаджийката Диона, която бе засечена да шофира тузарското си Порше Кайен, потвърди наличието на кокаин в кръвта й, научи “Телеграф” от свои източници. 

Певицата бе изловена от ченгетата на столичния булевард “България” в ранни зори. След като полевият тест е показал, че тя е седнала зад волана след употреба на наркотици, Диона е била отведена в 6-то РУ на МВР. 

ЕКСКЛУЗИВНО: Хванаха фолкаджийка да шофира на кокаин!

Певачката ще бъде освободена от 5 000 лева гаранция, въпреки че законът предвижда глоба от 500 до 1 500 лева за подобно престъпление. 

Кайен-ът пък е собственост на лизингова компания и няма да бъде отнет, но ще бъде назначен оценител, който да определи стойността му, която Диона ще трябва да заплати. 

Материалите по случая се окомплектоват и ще бъдат предадени на прокурор с мнение за съд. Очаква се по-късно от прокуратурата да съобщят дали чалгаджийката ще бъде подведена под наказателна отговорност.

Изглежда януари е черен месец за Диона, която миналата година по това време купи лъскавия джип и няколко дни по-късно катастрофира с него. Тогава зад волана беше шофьорът й, който го отнесе за пътното произшествие и бе уволнен. 

НА КОСЪМ: Шофьор за малко да убие Диона, поршето смачкано на магистрала „Тракия“ (СНИМКА)

Диона започва да се занимава професионално с музика през 2016 година. Участвала е в няколко онлайн сериала, както и в игрални филми като актриса, а също и в различни риалити формати. Тя е дипломант от Великотърновския университет, специалност "Политология".