0

Т ри от най-хитовите постановки на сцената на Драматочно-куклен театър „Константин Величков“ в гр. Пазарджик са свалени от афиша за месец септември. Това стана ясно, след като едно от най-продаваните представления - „Кучки“, падна от програмата на Sofia Summer fest в деня, когато трябваше да се играе.

Билети

От организацията съобщиха, че връщат парите на закупилите билети не само за този спектакъл, а и за останалите два, изброени по-горе. „Поради еднолично решение на театър “Константин Величков” - Пазарджик всички техни представления няма да се играят, включително и тези в програмата на Sofia Summer Fest! Извиняваме се на всички зрители за причиненото неудобство. Билетите за „Кучки“, „Баща ми се казва Мария“ и „Мъжка бърлога“ могат да бъдат върнати от мястото им на закупуване“.

Отговор

Екип на „Телеграф“ потърси становище и от директора на Пазарджишкия театър г-н Григор Антонов, който заяви: „Аз отговор на вестник „Телеграф“ ли дължа?! Ние сме си изпратили писма, уведомили сме хората, защо трябва да се интересува някакъв вестник от това? Театърът си решава, тези представления са на театъра. Това е вътрешна работа, всеки театър, когато реши, си сваля дадени представления. Няма как да ви отговоря на този въпрос в момента“.

До редакционното приключване на броя разпространителите от Мелпомена не отговориха на мобилния телефон. Наш репортер се свърза с режисьора на два от спектаклите - Асен Блатечки, който каза: „Аз нищо не мога да кажа, защото съм само режисьор на тези постановки и наистина нямам представа. Това са си решения на директора. Предполагам, че от октомври ще могат пак да ги гледат вашите читатели“.