0

Ч арлз Трети ще се завърне идната седмица в публичното пространство и ще поднови част от ангажиментите си, обявиха от Бъкингамския дворец.

ДНИТЕ МУ СА ПРЕБРОЕНИ? Актуализираха плана за погребението на Чарлз

От там добавят, че има подобряване на състоянието му след лечението му. Кралят на Великобритания обяви, че през януари е бил диагностициран с рак.

Завръщането на британския крал се случва в навечерието от първата годишнина от възкачването му на трона.

Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици. Също така кралят през юни ще приеме на държавно посещение императорът на Япония и неговата съпруга, добавят от Бъкингам.

Въпреки обявените планове, Чарлз Трети няма да се завърне на 100% и част от публичните му ангажименти ще продължат да се изпълняват от престолонаследника принц Уилям и други членове на кралската фамилия, отбелязва BBC.

"С наближаването на първата годишнина от Коронацията, Техни Величества остават дълбоко благодарни за многото любезности и добри пожелания, които получиха от цял ​​свят през радостите и предизвикателствата през изминалата година", гласи официалното съобщение на двореца.

Все още няма яснота около лечението на неговата снаха - принцесата на Уелс Катрин, която също неотдавна обяви, че диагностицирана с рак.