0

Д жо Лин Търнър, един от най-емблематичните роквокалисти за всички времена, пя латино в центъра на Пловдив. Музикантът качи видео в личния си профил в Инстаграм, на което пее и танцува под ритъма на испанската музика насред култовия квартал „Капана“.

Рай

„Пей, все едно никой не те слуша, обичай, все едно никога не си бил нараняван, танцувай, все едно никой не те гледа, и живей, все едно раят е на земята“, това написа той под видеото, цитирайки Марк Твен. Звездата се отдаде на заслужена почивка в Града под тепетата.

“Страхотен почивен ден в Пловдив! Страхотна храна, исторически стар град, перфектно време и абсолютно прекрасни хора! Благодаря ти, Пловдив!", сподели пред аудиторията си в нета той.

В официалната си страница във фейсбук той се отбеляза, че е в най-стария град в Европа. Като обяснява, че у нас е просто на почивка, главната му цел е да си изкара възможно най-добре. Припомняме, че той от известно време е в България. В началото на май се отбеляза от морската ни столица Варна.

Музика

Професионалната кариера на Джо Лин Търнър започва през 1976 г. с американската група Fandango. Става популярен през 1981 г., след като замества вокалиста на Rainbow Греъм Бонет. След като издава четири албума с групата, през 1990-а става вокал на Deep Purple. С Deep Purple той издава албума Slaves & Masters (1990).

По-късно работи с Глен Хюз, Майкъл Болтън и Ингви Малмстийн. От 1996 г. е вокалист на финландската рокгрупа на българина Николо Коцев, участва и в рокоперата му „Нострадамус“. С „Брейзън Абът“ Търнър посещава България за първи път за концертни турнета през 2002-2003 г. и оттогава многократно е имал изяви у нас.

Последната му изява пред българска публика бе през 2023 г., когато с рокгрупата „Ахат“ направиха съвместно турне в най-големите градове в страната.

*Автор: Василена Маринова