0

Т ова е сватбата на годината, въпреки че Хари и Меган не са поканени. Според служители на херцозите на Съсекс те сами са отказали да присъстват на венчавката и проявявайки здрав разум, са отказали да са част от нея заради скандалите около кралската семейство. 

Въпреки тази теория таблоидите на Острова тръбят, че младоженецът, който е кръстник на сина на Хари и Меган - Арчи, е решил да не ги кани на тържеството, за да не разбуни духовете във фамилията. 

Във всеки случай, въпреки шумното отсъствие на двойката, която избяга в Монтесито, церемонията няма да бъде помрачена. Защото рядко сме свидетели на празненствата по случай съюз като този между Хю Гросвенър и Оливия Хенсън. Сватбата ще се проведе идния юни в Честърската катедрала, която съхранява най-добрите прерафаелитски рисунки в Обединеното кралство, а Daily Mail разкри първите подробности.

БЕДНИ РОДНИНИ: Богатството на Уилям и Хари бледнее пред неговото състояние.Херцогът на Уестминстър е най-желаният ерген на Острова, принцът и принцесата на Уелс го цаниха за кръстник

Ако не познавате булката и младоженеца, сега е моментът да се запознаете с тях. Хю Гросвенър, 7-ми херцог на Уестминстър, е най-богатият ерген в Англия. Той и семейството му притежават повече земя и имоти от крал Чарлз III. И то за какви имоти става въпрос. “Grosvenor Group” може да се похвали с активи на стойност 9,8 милиарда паунда (над 11 милиарда евро): 121 хектара в най-ексклузивните райони на централен Лондон като кварталите Мейфеър и Белгравия, но също така и величествени селски имоти в Честър и Ланкашър. Цялото семейство живее в княжеското имение на Итън Хо в Чешир: около 3500 хектара в провинция, която включва замък във френски стил, три села, 15 ферми и 435 къщи . Но Гросвенър, освен че пазят оригинални шедьоври на Веласкес, Рембранд и Лучиан Фройд, притежават и имения като горския дворец Рей в Шотландия с площ от около 30 хиляди хектара, имението Абейстед в Ланкашир (7 хиляди хектара) и в Испания, близо до Кордоба, имението Гаргантюа (11 хиляди хектара), където в миналото са почивали и неговите приятели Уилям и Хари.

Накратко: 32-годишният Гросвенър се ражда със сребърна лъжичка в устата. Всъщност, както баща му го определи на английски жаргон, „Хю е роден с възможно най-дългата сребърна лъжица“. Неговият кръстник е не кой да е, а крал Чарлз III. Както споменахме, Гросвенър е кръстник на първородния си на Меган и Арчи, но и на първородния син на Уилям и Кейт - принц Джордж, който ще бъде паж на предстоящата сватба. Гросвенър беше кум на сватбата на престолонаследника и след няколко месеца принцът на Уелс ще му върне услугата. На сватбата ще присъстват всички видни представители на кралското семейство, включително кралица Камила.

Младоженецът е и един от най-влиятелните аристократи в Англия. Семейството му датира от Нормандското завоевание и оттогава Гросвенър започват да трупат огромни богатства. Баща му Джералд почина през 2016 г. на 64-годишна възраст точно преди да започне началото ловния сезон. Неговата майка херцогиня Наталия е на 64 години, и е потомка е на руския цар Николай I наследница на династията Романови, но също и на поета Александър Пушкин, и притежава имение с лозя в Портофино , където произвежда бяло вино Верментино. След като завършва „Мениджмънт на регионите“ в Нюкасълския университет, Гросвенър скоро започва работа в семейната фирма, първо в Америка, след това в Хонг Конг и накрая в Англия. 

ЗЛАТОТЪРСАЧКИТЕ ПЛАЧАТ: Последният милиардер в кралския двор се бракува. Кръщелникът на крал Чарлз III притежава половин Лондон

Булката, Оливия Хенсън пък е на 31 години, произхожда от фамилията на петия херцог на Рътланд Джон Манерс и е учила първо в Малброугт колеж (таксата на семестър е около 20 хиляди евро), а след това в Тринити колидж в Дъблин, където завършва със италиански и испански език. Днес Оливия притежава компанията за за биохрани “Belazu”, която се занимава с висококачествени продукти от цял ​​свят, особено от Средиземноморието и Близкия изток. 

Гербът на Гросвенър изобразява няколко кучета, носещи корона и гласи: „Virtus non stemma“. Тоест добродетелта, а не неговото "родословие", прави човека благороден. Ето защо херцогът на Уестминстър винаги е бил много активен в благотворителността и филантропията: той дари 12,5 милиона паунда на държавата по време на извънредната ситуация с Covid и един милион на Оксфордския университет за изследване на психичните заболявания.

Партито на Гросвенър за 21-я му рожден ден остана в историята, тъй като струваше около 5 милиона паунда и се проведе във великолепната зала на Итън.  Тогава принц Хари беше сред гостите, като  един от най-големите приятели на годеника. Този път обаче залогът е много по-голям.