0

Д ейвид Шуимър разкри защо е отказал ролята на Уил Смит в „Мъже в черно“ през 1997 г.

Появявайки се в подкаста „Произход“ на Кас Джъмбо, актьорът беше попитан дали е отказал ролята заради графика си за снимане на „Приятели“, на което той каза: „Не беше това причината“.

Трудно

След това той обясни: „Беше трудно решение. Току-що бях завършил снимките на The Pallbearer, първия ми филм с Гуинет Полтроу, и имаше големи очаквания от него, които не се оправдаха. Беше нещо като бомба, но имаше големи очаквания и студиото, което беше Miramax, искаше да подпише с мен договор за три филма с фиксирана цена и аз казах, че ще го направя, при условие да режисирам първия си филм. Така след месеци на преговори те най-накрая казаха, че ще участвам в още три филма за тях, но ще трябва да режисирам цялата си актьорска трупа в първия филм. Всички те бяха неизвестни актьори. Бих позволил на всеки да открие таланта на тази невероятна трупа".

Лоялен

„Намерихме този невероятен скрипт и го разработихме. Най-добрите ми приятели от моята театрална група напуснаха работата си, за да могат да участват в този филм през лятото, който щеше да се снима шест седмици в Чикаго. Бяхме в продуцентска фаза, наехме целия екип, всичко вървеше добре и тогава ми предложиха „Мъже в черно“. Това беше пряк конфликт с това. Летният ми прозорец от "Приятели" беше четири месеца. Имах четиримесечна почивка и „Мъже в черно“ щяха да снимат точно по времето, когато режисирах този филм с моята компания. И разбира се, това беше невероятна възможност... Въпреки това моята театрална група и тази връзка с всички тези хора вероятно щяха да приключат“, описа той.
Режисьорският дебют на Swime, Since You've Been Gone, в крайна сметка се излъчва като направен за телевизия филм по ABC през 1998 г.

През 1997 г. филмът "Мъже в черно" стана огромен хит с Уил Смит, който поема главната роля.
Шуимър споделя за онзи момент: „Трябва да следвате инстинкта си. Трябва да следваш сърцето си. Вижте, наясно съм, че 20 години по-късно, може би повече, "Мъже в черно" щеше да ме направи филмова звезда. Вероятно всичко щеше да е различно.