0

„Моля ви – обичайте това момче и не го забравяйте“ - с тези думи съпругата на Георги Аспарухов Величка Маркова се обърна към 8000 души в столичната „Арена“, където се състоя премиерата на филма „Гунди – легенда за любовта“.

Блясък на синия килим за „Гунди – легенда за любовта”

Лита бе придружена от техния син Андрей, който изгледа лентата за първи път. „Преди 65 години срещнах едно момче. Заедно пораснахме, оженихме се, родихме си момченце и знаехме, че ще бъдем до старините си заедно. Благодаря на Емил Бонев. Благодаря на Димитър Димитров и Борис Славков. Благодаря на Павел и Александра. Благодаря на Иван и Андрей. Благодаря на всички в този филм, че ме върнаха във времето на любовта, на радостта и на мечтите. В едно време, което не бих искала да свършва“, сподели още Величка от сцената.

Гости

Едни от първите звездни гости, които пристигнаха, бяха бившият президент на БФC Валентин Михов, бившите футболисти Благой Георгиев, Емил Ангелов-Бабангида, Валери Домовчийски и Милан Коприваров. Освен тях по синия килим преминаха актрисата Сара Драгулева, моделът Александра Богданска, Валери Григоров, както и други личности от родния хайлайф.

На линия беше и актьорът и страстен привърженик на ЦСКА - Христо Пъдев, който играе ролята на легендата на "сините" - Христо Илиев - Патрата. Малко преди да стане 18,30 часа и представителният отбор на Левски с треньорския щаб и хора от отбора пристигна пред Арената, където и отборът ще гледа на живо премиерата на продукцията. Половин час преди началото на филма пристигна и мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков. Легендарният нападател на "сините" беше придружен от неговата съпруга - Илиана Раева. Събитието посрещна над 1000 специални гости, сред които и президентът Румен Радев, Наум Шопов, Евгения Джаферович, Ники Михайлов и Николета Лозанова, Графа и още много други. По бляскавия син килим премина и екипът на продукцията, начело с продуцентите на филма Иван Христов и Андрей Арнаудов, режисьорът Димитър Димитров, операторът Борис Славков, сценаристът Емил Бонев, както и целият актьорски състав - Павел Иванов, Александра Свиленова, Димитър Маринов, Параскева Джукелова, Пенко Господинов, Емил Марков, Биляна Петринска, Александра Костова, Димитър Николов, Николай Урумов, Марио Василев, Дарина Радева, Мина Каукова, Даниел Върбанов, Владислав Карамфилов-Въргала, Владимир Люцканов и много други.

Празник

„Изключително съм развълнувана и малко треперя. Вълнението е позитивно. Моят огромен план беше да гледам филма сега, но сметнах, че ще е по-добре да го гледам предварително, за да преживея тук емоцията. Сега нямам търпение да видим филма между толкова много хора и да усетим другото вълнение. Хората се променят ежедневно и би било странно, ако не се. Аз също се промених изключително много в хода на снимките. Времето ще покаже“, сподели Александра Свиленова. „Искам да благодаря на Иван и Андрей, които написаха нова страница в българското кино. Благодаря на целия екип и актьорски състав, които дадоха всичко от себе си. Вие заслужавате още много голямо кино, защото талантът ви е ненадминат“, каза Димитър Димитров. „Този празник на любовта нямаше да го има без Иван и Андрей! Благодаря от сърце и душа на тях и целия екип на филма. Покланям се на Георги Аспарухов, когото обичам от дете! Покланям се и на всички вас, защото споделяме една и съща любов към Георги Аспарухов - Гунди! Лита, Андрей тази любов е за вас!“, допълни Емил Бонев. 

Краят на тържествената прожекция бе съпроводена със страхотно светлинно шоу, което изписа в небето името на великия футболист. „Гунди – легенда за любовта“ тръгва в киносалоните в цялата страна на 18 октомври. Тази вечер предстои галапремиерата в Пловдив в зала „Сила“.

Станислав Генчев: Всички футболисти трябва да го гледат

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев изрази възхищение от филма "Гунди - легенда за любовта", посветен на легендата на "сините" Георги Аспарухов.

Според Генчев всеки футболист в България трябва да гледа лентата за славната деветка. „Абсолютно всеки действащ футболист у нас, без значение на 7 или на 37 години, е задължително да гледа филма за Гунди. За да разбере какво всъщност означава футболист! Дано някоя институция намери начин в следващите месеци всички ученици в България да отидат безплатно да видят лентата. Ще възпита у тях чувства, които ще ги направят по-добри хора, когато пораснат. Респект към хората, създали ГУНДИ - Легенда за любовта“, написа треньорът във Фейсбук.