0

П евецът Ал Бано навърши 80 години и даде интервю в Италия, в което увери, че знае какво се е случило в нощта, когато дъщеря му изчезна през 1994 г.

6 януари 1994 г. е последният път, когато Иления Каризи,  дъщерята на Ал Бано Каризи и на Ромина Пауър, е видяна жива. Младата жена беше само на 23 години, когато реши да отдели време за себе си и да пътува по света, така че стегна багажа си, отиде в Белиз за няколко месеца и по-късно се премести в Ню Орлиънс, Луизиана. 

И там, на американска земя, се губи следата на Иления, която 30 години по-късно все още влиза в новините. 

Родителите й направиха всичко възможно да открият местонахождението й, но след години безуспешно издирване тя беше официално обявена за мъртва през декември 2013 г. 

Така и не се разбра какво се е случило, но италианският певец  разкри нови подробности в интимно интервю за Corriere della sera.

„Иления беше необикновено момиче. Учи в Кралския колеж в Лондон, говореше английски, испански, френски и португалски”, спомня си Ал Бано. 

Тя беше с тях в Москва и по-късно в Съединените щати, за да запише документален филм, първо в Лос Анджелис, а по-късно в Ню Орлиънс, където имаше, по думите на певеца, "фаталната среща". Тя е с бездомните, с уличните артисти и по-специално с един: Александър Масакела. 

И Иления решава да напише книга за тях, заради която пътува до Белиз, „страната на бездомните“. 

Там тя живеела в барака, била заплашвана от мъж, от когото се защитавала, като държала бебе, и за да избегне по-голяма опасност се върнала в Луизиана, където изчезва.

Ал Бано се опитва да следва стъпките й години наред, за да разбере истината и да намери местонахождението й, неспособен да приеме, че е загубил дъщеря си завинаги. 

„Възстанових последната й нощ час по час. Говорих със свидетели. Срещнах се с Масакела, който беше в затвора, но отрече да е виновен”, разказва Ал Бано.

Благодарение на своите разследвания, той успя да открие предполагаемите намерения на дъщеря си и как тя решила да сложи край на живота си.

„Разпитах последния човек, който я видя, пазача на пристанището. Тя седяла до реката, той я предупредил, че не може да остане там. 

Но Иления му казала: „Аз принадлежа на водата”, и се гмурнала в реката. 

Тя казваше тази фраза като дете, преди да отиде на плуване. А Мисисипи не прощава. Ромина никога не искаше да го приеме, но така стана“, спомня си той.

Италианският певец признава, че вярва в Бог, защото "много пъти съм го усещал", но е почувствал изоставеността си, когато дъщеря му изчезна.

„След изчезването на Иления и раздялата с Ромина, бях сам в продължение на девет години. Болката беше ужасна и си помислих, че Бог ме е изоставил. И с болката все по-силен ставаше глас, който ми казваше: „Ал Бано, отърви се от нея. Ал Бано, престани."

Този глас го съветва да сложи край на живота си, така че той  помисли за самоубийство, но за щастие реши да не следва плановете му. 

„Разбрах, че това е гласът на дявола. И пак усетих присъствието на Бог. Почувствах дълбок мир. 

Казах си: „Кой си ти, че да съдиш Бог? Не забравяй, че той също загуби син.”