0

10 картини само за ден продаде Калин Сърменов след първата си самостоятелна изложба. Най- скъпата картина на директора на Сатиричния театър „Алеко Константинов“ е на стойност 2800 лв.

Събитие

Галерия „Нирвана“ се оказа тясна, за да побере всички желаещи да видят картините на директора на Сатиричния театър „Алеко Константинов“. Сред гостите бяха културният министър Кръстю Кръстев, бившият председател на парламента Димитър Главчев, депутатът Тома Биков, бившата кметица на София Йорданка Фандъкова, шефът на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев и др. Почти цялата трупа на Сатирата също уважи изложбата на своя директор. „Бях много щастлив да видя толкова приятели, близки и колеги. Дъщерите ми също бяха с мен в този важен момент“, не скри вълнението си Калин.

За първата си изложба Сърменов е получил и много подаръци, сред които предимно книги и алкохол. „Най-смешното е, че аз не пия, но ще почерпя близки и приятели с всички напитки, които събрах“, смее се творецът.

Подарък

Той не скри щастието си, че е получил и специална рисунка с послание от Емил Стойчев. „За мен това е най-големият български художник. Той не дойде, но ми изпрати подаръка си по дъщеря му и много се трогнах“, разказа Сърменов. Калин Арсов също го е зарадвал със своя картина.

Всички картини на директора на Сатирата могат да бъдат закупени на специален сайт, който е създал веднага след изложбата.

„Благодаря на всички, които работиха по събитието. Бях притеснен, докато не наредихме картините. След това вече бях спокоен, а в самия ден отидох като режисьор, който ще гледа премиерата си. Щастлив съм и че филмът се получи. В него показваме какви са етапите, когато се работи в такова пространство. Далеч съм от мисълта, че съм показал всичко, но се надявам да запаля още творци да видят, че дигиталното изкуство е бъдеще, към което ние не можем да се отнасяме с лека ръка и да го омаловажаваме или подценяваме“, завършва Сърменов.