1

Л юбим коледен филм на милиони зрители, включително и български, отнесе съсипващи критики заради гаф.

Филът „Ваканцията“ (The Holiday), който има звезден актьорски състав, бързо се превърна в любим по това време на годината след премиерата си през 2006 г. Българските зрители също имаха възможността да го гледат тази Коледа по NOVA.

Screenshot/The Holiday

Феновете на The Holiday обаче забелязаха гаф в сюжета на лентата, в която Джъд  Лоу и Камерън Диас се влюбват от първата среща, а Кейт Уинслет намира любовта в Америка, където бяга от обсебваща връзка с егоцентричен писател.

Грешка в сюжета обаче разгневи феновете на този любим по празниците филм, пише The Sun.

“Ваканцията“ следва Айрис (в ролята Кейт Уинслет ) и Аманда (Камерън Диас), които решават да разменят къщите и живота си за Коледа.

Айрис лети за Ел Ей и се мести в имението на Аманда, докато Аманда се отправя към Англия , за да прекара празничния период в малката вила на Айрис в Съри, близо до Лондон.

По време на престоя си в Англия Аманда се влюбва до уши в брата на Айрис - Греъм (Джъд Лоу).

Screenshot/The Holiday

Той е вдовец и има две дъщери, Софи и Оливия, които се предполага, че са само на четири и шест години.

И тук е проблемът. Любителите на киното с орлови очи забелязаха, че момичетата имат собствени мобилни телефони. За да добавим към това, филмът беше пуснат през 2006 г., когато мобилните телефони не бяха чак така залели пазара, а бяха още по-рядко срещани сред децата.

Гафът излиза наяве, когато телефонът на Греъм звъни и героинята на Диас забелязва „Софи“ на екрана. След това звъни за втори път и се появява името на втората дъщеря на героя на Джъд Лоу -„Оливия“.

Screenshot/The Holiday

Screenshot/The Holiday

Гневен фен веднага попита в X, по-рано известен като Twitter: „Защо децата на Джуд Лоу имат собствени мобилни телефони във „Ваканцията“? Те са на около 4 или 5 години, а този филм е от 2006 г. Сега филмът е съсипан за мен. "

Друг добави: "Когато имената на дъщерите му се изписват на телефона му, когато се обаждат, не са ли много малки за мобилни телефони?! И двете имат ли свои?!"

Трети се включи: „Гледах The Holiday за първи път. Защо малките деца на Джуд Лоу имат свои собствени телефонни номера? И кой се грижеше за тях, когато той се забавляваше с Камерън Диас ?“

В този дух се всички коментари в мрежата.

The Holiday беше пуснат през 2006 г. и беше незабавен касов удар.

Screenshot

През годината имаше слухове, че филмът ще бъде преработен с целия оригинален актьорски състав, както и че ще има продължение.

Сценаристът и режисьор Нанси Майерс написа в Instagram, че наистина има много публикации на тази тема, но засега не се предвижда работа по филма.