0

Т ифани Озиер, доведената дъщеря на френския президент Еманюел Макрон даде скандално интервю за френската преса. В него разбива на пух и прах идилията, която изграждат с години майка й – Брижит и младият й съпруг, бивш неин ученик, че всичко с връзката им протекло безпроблемно през годините.

Тя споделя, че продължава да носи болката от „забранената връзка“ на майка си с бъдещия френски президент, като не пропуска да сподели страданието си, когато разбрала, че Брижит е родена като мъж, както писа френската преса.

Тифани Озиер е само на 10 години, когато разбира, че нейната майка, учителката Брижит Макрон, се среща с ученика си, Еманюел Макрон, 25 години по-млад от ней.

Вече 40-годишната г-жа Озиер (Auzière), която току-що публикува първия си роман, използва разговора си със списанието Paris Match, за да сподели болезнени за нея теми, включително и относно твърденията, че Брижит е родена мъж.

По разказа на Тифани, Брижит все още била омъжена, когато се завъртял романсът с Макрон, така че трите й малки деца трябвало да търпят постоянни подмятания и коментари за „забранената връзка“.

„Научих много за човешката природа“, казва г-жа Озиер в интервюто, публикувано в четвъртък.

„Знам, че в тези моменти трябва да се съсредоточим върху същественото и да продължим напред, без да се съобразяваме с казаното и написаното в социалните мрежи, но тогава бяхме в малък провинциален град, където всичко се знае”, споделя младата жена.

По думите й, тя изключително болезнено понесла унижението на родния й баща - баща Андре-Луи Озиер, който бил принуден да напусне семейния дом през 1994 година. Той се развежда с Брижит чак през 2006 г., позволявайки на бъдещия френски президент да се ожени за съпругата му година по-късно.

Сватбата на Бриджит и Андре-Луи Озиер

 Сватбата на Бриджит и Андре-Луи Озиер
Архив

Тифани споделя още, че винаги е говорила за баща си Андре в сегашно време, въпреки че той почива през 2019 г., на 68 години.

Базирано на разказа ѝ, списанието описва как „младият Еманюел често звънял на звънеца в дома на семейство Озиер и слуховете се разраствали лавинообразно.

Те естествено оказали влияние върху трите деца в семейството – сестрата на Тифани– Лоранс, тогава на 17 години, на колкото е бил и Еманюел – бъдещият съпруг на майка им, става ясно от разказа на жената.

Брижит с двете си дъщери: Тифани (вдясно) и Лоран (вляво)

 Брижит с двете си дъщери: Тифани (вдясно) и Лоран (вляво)
Gettyimages

Брат им Себастиен, тогава на 19 години, понесъл сплетните покрай скандалната връзка на майка им изключително тежко.

Всички те били ученици в La Providence, римокатолическата гимназия в Амиен, където Брижит преподавала драма.

Амиен, католическата катедрала

 Амиен, католическата катедрала
Pixabay

Пред „Пари Мач“ доведената жена на френския президент споделя и другата не по-малко травмираща история - тази с мълвата, че майка й Брижит всъщност е родена мъж.

„Притеснявам се за нивото на обществото, когато чуя какво се разпространява в социалните мрежи за това, че майка ми е мъж“, казва тя.

„Увереността, с която е казано, и доверието, което му се придава, са потресаващи. Как можем да устоим на дезинформацията в социалните мрежи?“, пита наранената дъщеря на Брижит.

Широко разпространилите се слухове отвеждат майка й в съда, където тя печели дело за клевета през 2023 година срещу журналист на свободна практика, който разпространил слуховете за нейния пол.

Днес Тифани Озиер е квалифициран юрист, живее в Кале със съпруга си и двете си деца и продължава да носи тежката травма от "грешната" любов на майка ѝ с днешния президент на Франция.