0

Т айнствен глас тормози Лиъм Нийсън и го кара да върши смъртно опасни неща. Това се случва в трилъра „Заложникът“, премиерен по кината у нас и по света.

Бомба

Мат Търнър, в чиято роля влиза Лиъм Нийсън, е американски бизнесмен, който живее в Берлин. Животът му се преобръща, когато получава тайнствено обаждане по телефона, докато вози децата си на училище. Обаждането гласи, че под седалката в колата му има бомба. Но ако стане, тя ще избухне. Мат трябва да прави това, което му каже тайнственият глас, в противен случай ще произлязат непоправими последствия.

Lionsgate/bTV студиос

На въпроса какво иска, тайнственият отговаря – 208 млн. евро на инвеститорите му. Но явно не е само това. И му заповядва да върши неща когато и където му каже. А сред тях са и убийства. Скоростно Мат разбира, че гласът от слушалката не се шегува и тайнственият започва да избива с взривове един по един хората около него. Мат е натопен и няма сякаш начин това да се промени. Тайнственият държи да играе смъртоносните си игрички, но получава неочакван удар, когато Мат се съгласява с доводите, че няма какво повече да губи и че ще го намери.

Lionsgate/bTV студиос

Героят на Нийсън е въвлечен в безмилостна надпревара с времето, за да спаси семейството си. Но той трябва и да въздаде възмездие. А и да опази децата си. Напрежението се покачва с всяка изминала минута, докато екшънът и емоциите се изострят.

Фенове

Феновете на Лиъм Нийсън няма да останат разочаровани от „Заложникът“, макар че му се събраха доста роли в този стил, когато героят му е подложен на върхово напрежение, смъртоносна заплаха и трудно изпитание, което няма как да не завърши с някакво възмездие, въпросът е за кого.

Lionsgate/bTV студиос

Нийсън си е един и същ във всяка една роля и не му трябва друго, за да бъде кумир за почитателите си. И продуцентите много добре го знаят, а тук са такива, които са правили „Директен полет“ и „Без последна спирка“, пак с Нийсън. А режисьорът Нимрод Антал е известен с трилърите „Хищници“, „Свободни стаи“ и „Железен план“.