0

П опфолк певицата Татяна ще даде нов живот на песента „Излел е Дельо хайдутин“ на великата фолклорна певица Валя Балканска, това разказа самата тя пред „Телеграф“. Песента ще бъде част от албума й „Горда съм българка“, който ще стане факт в рамките на месец. 

Фолклор

„Горда съм българка“ е първият фолклорен албум за Татяна, което я кара да бъде много щастлива.

„В него ще бъдат включени 12-13 песни, родопски, тракийски, македонски. Сред тях са „Не казвай, любе, лека нощ“, „Зайди, зайди“, която излезе миналата седмица. Една от най-милите ми е „Излел е Дельо хайдутин“, тъй като получих съгласието на Валя Балканска да дам живот на тази велика песен“, разказва самата тя.

Татяна е закърмена с фолклор от малка и е завършила такова училище в Широка лъка.

„Много се вълнувам, че дойде този момент, в който събрах толкова авторски парчета и емблематични фолклорни песни. Албумът предстои да излезе този месец, съвсем скоро. Остава ни да монтираме още няколко песни, на които направих клипове. За 1 седмица направих три нови клипа. Предстои премиера на „Не казвай, любе, лека нощ“ и на „Искам я, мамо, ма“, допълни развълнувано тя. 

Конкурс

След излизането на албума й предстои нещо също толкова вълнуващо.

„Ще бъда част от световен конкурс и съм единствената българка, която участва в него. Идеята е да покаже жени, които наистина са постигнали нещо в живота и вдъхновяват останалите“, разказва певицата. Събитието ще проведе в рамките на 5 дни и ще се състои във Варна.