0

Р иалити звездата и победител от първия „Биг брадър“ - Здравко Василев, засне НЛО. Снимката му, на която се вижда светещо кълбо, предизвика голям интерес в мрежата.

Насмешка

„Ако искате вярвайте, ако искате ми се смейте, но това нещо нямаше земен произход. Определено не беше дрон, самолет или друг летящ апарат. Големият въпрос е защо избра Приморско!? P.S. В коментарите има споделен клип на същия светещ обект от друг жител на Приморско!”, написа Здравко под снимките на заснетото НЛО, качени във Фейсбук. Публикацията му се превърна в поле за размяна на реплики и подмятания. „Самият аз съм скептичен по отношение на извънземни и ако някой друг ми беше казал, щях да подходя с насмешка, но след като видях това, вече не знам какво мога да кажа. За мен това е НЛО - неидентифициран летящ обект“, сподели пред „Телеграф“ Здравко.

Кълбо

Той разказа, че вечерта негов приятел му се обадил и му казал, че над носа на Приморско се вижда светещо кълбо и го повикал да го снима, тъй като знаел, че Здравко разполага с техника. Когато отишъл, седял 20 минути безмълвно. „Знам какво казват, че е метеор, но траекторията на метеора не знам да е такава. Това нещо се движеше и пулсираше. Първо беше над носа, после отиде към Китен, после се върна. Светеща топка в различни цветове, която ставаше като малка звездичка и после се увеличаваше отново”, обясни още той.

Контра

Според физика от Националната астрономическа обсерватория Пенчо Маркишки това е спорадичен метеор, защото през декември и януари са били активни Квадрантидите.