0

„Сега осъзнавам решението си, че ако не бях поискал и направил кръвните проби за алкохол и наркотици след нанесения ми побой, днес щях да съм в затвора“.

Това заяви пред „Телеграф“ известният диджей Теди Джорджо, който бе пребит в нощта на 16 срещу 17 декември 2017 г. от ченгетата в полицията в Добрич. След близо 5 г. делото завърши с окончателно решение на Върховния административен съд (ВАС) - ОДМВР-Добрич е осъдена за нанесен побой над Тодор Василев, както е истинското име на шоумена. „Добре че тогава поисках да дам на свои разноски кръвни проби за алкохол и наркотици – отрицателни, естествено – в болницата в Добрич, а след това веднага направих същите и във Военна болница във Варна, тъй като се страхувах, че може да подменят резултатите от пробите и това ме спаси да не съм днес в затвора“, коментира Теди Джорджо.

Прецедент

Неговият иск е бил за 100 хиляди лева, но ВАС отсъди да му бъде заплатена сумата от 9500 лв. като компенсация за побоя и уронване на престижа му.

„Тия пари отдавна са отишли за разходите по делото, така че от тях една стотинка няма да взема. Даже съм назад. Още не съм празнувал, но съм духовно удовлетворен и тържествувам, че доброто победи. Това е прецедент в България – да осъдиш полицай, никой досега не е успявал да го направи. Затова в петък ще взема хартиеното решение и заедно с отменената заповед за задържане ще отида при кмета на Добрич Йордан Йорданов да пусна молба-заявление да направя голям благотворителен концерт на площада. Той ще се казва „Не на насилието“ и ще дойдат да пеят най-любимите изпълнители от всички жанрове, а приходите ще даря на деца, загубили своите родители при изпълнение на служебните задължения на полицаите и огнеборците“, сподели още Теди Джорджо.

Сигнал

Той е благодарен на своя екип от четирима адвокати, които са работили за каузата му – Анелия Иванова и Б. Тасев от София, Бранимир Балачев и Илияна Илиева от Варна. След решението на ВАС те ще сигнализират вътрешния министър за извършване на вътрешна проверка и евентуално дисциплинарна отговорност на полицейските служители от Добрич.

„Работим върху сигнала. Ще ви информираме своевременно за подаването му и за развитието по случая“, заяви пред „Телеграф“ адвокат Анелия Иванова.