0

В идео музикалните награди на MTV 2024 преминаха безпроблемно в сряда вечерта в UBS Arena в Елмонт, Ню Йорк.  Шоуто, водено от Меган Дъ Стелиън, включваше изпълнения на Ел Ел Кул Джей, Еминем, Шон Мендес, Кейти Пери, Камила Кабейо, Холзи и други.

Суифт спечели най-много статуетки - седем от общо дванадесетте ѝ номинации. По този начин надмина рекорда на Бионсе за най-много солови победи на VMA. Тейлър вече има 30, а Бионсе 26. Суифт също така стана първият изпълнител, печелил пет пъти наградата за видео на годината.

Еминем, Тайла и Меган Дъ Стелиън са втори с по две статуетки. Маршъл Матърс спечели най-добро рап парче и най-добри визуални ефекти с „Houdini“, докато Дъ Стелиън спечели най-добра художествена режисура за „BOA“ и най-добър видеоклип за „Mamushi“. Тайла си осигури най-добър нов изпълнител и най-добър афробийт за „Water“.

Еминем откри шоуто с „Houdini“ и „Somebody Save Me“, като излизането му напомняше това от 2000 VMAs, като се появи с армия от двойници.

Кейти Пери представи зашеметяващо изпълнение на някои от най-големите си хитове и по-нови песни като част от композицията си с наградата за музикален клип на Ем Ти Ви Авангард на името на Майкъл Джексън.

Сабрина Карпентър пренесе шоуто в космоса със своето изпълнение. Певицата се спусна с люлка от покрива, докато пееше.