0

Т ейлър Суифт изнесе първия концерт от турнето си "Eras" на стадиона в Глендейл, Аризона. На същия стадион беше мачът за "Супербоул" миналия месец.

Предишното турне на Тейлър Суифт беше през 2018 г. "Не знам как да ви опиша как се чувствам сега", каза певицата в началото на шоуто.

Тейлър Суифт изпълни песни от повечето си албуми, като завърши със седем от най-новия "Midnights". Последната беше "Karma." Тя изпълни общо 44 песни за малко повече от три часа.

Тъй като Тейлър Суифт не е била на турне за предишните си три албума, сегашната серия концерти ще представи много от песните в тях за първи път на живо. Когато певицата обяви турнето през ноември миналата година, тя го нарече "пътешествие през музикалните ери от моята кариера (минали и настоящи)".

Суифт спомена и за фурора около продажбата на билетите от "Тикетмастър",  като каза на публиката от над 70 000 души, че разбира какви "значителни усилия" са им били необходими, за да бъдат на концерта.

След  Глендейл, Тейлър Суифт ще изнесе концерт в Лас Вегас, а след това  на стадион  край Далас. В американската част от турнето на Тейлър Суифт са предвидени 27 дати.  То завършва с два концерта в района на Лос Анджелис през август.

Тейлър издаде четири нови песни  едва часове преди началото на турнето „Eras“. Три от песните са презаписани нейни парчета от предишни албуми, а една е чисто нова.

Песните „Eyes Open (Taylor's Version)“ и „Safe and Sound (Taylor's Version)“ с участието на Джой Уилямс и Джон Пол Уайт бяха включени във филма „Игрите на глада“ от 2012 г. Оригиналната версия на „If This Was a Movie, (Taylor's Version)“ пък фигурира в списъка от песни в делукс версията на албума „Speak Now“ от 2010 г.

„All of the Girls You Loved Before“ е чисто ново парче.

Изпълнителката на „Lavender Haze“ съобщи за предстоящите песни в Instagram по-рано в същия ден, а самите те излязоха в полунощ по източната часова зона.

Суифт издаде десетия си студиен албум „Midnights“ през октомври миналата година и обяви предстоящото си турне скоро след това. Това, което последва обаче, бяха проблеми с продажбата на билети за турнето, когато грешка в платформата „Тикетмастър“ попречи на дългата редица от чакащи фенове да си запази места на концертите.

Турнето „Eras“ започва днес в град Глендейл, щата Аризона и ще продължи до месец август.