0

Б раво на Георги Христов за тази модна смелост и изобретателност, но отдалеч и без очила на мен ми прилича на тънка, скъпа писалка. Говоря за силуета и облеченото. Което донякъде е добре, предвид че българските естрадни легенди остаряват не съвсем телесно естетически. Питам се все пак това ли е окончателният избор на Христов или той опитва да илюстрира песента си “Черно и бяло“ по един необичаен начин. Бих препоръчал на добрия ми познат да опита нещо в тъмнолилаво или тъмнозелено, което да има копринен отблясък, но силует на писалка - моля, забрави. Нели Рангелова носи определен разкош с тази рокля, напомняща на знаме, знамето на някаква революция, но със сигурност не модната. Тук също блещукат стъкълца, ветреят се воали, както впрочем при повечето наши изпълнители. Нека оставим този великолепен дует на спокойствие в очакване на бъдещи изненади.

Джена и Джордан в червен джангър

Проспал съм завръщането на червеното, което беше модерно някога, но не сега. Джена и Джордан сигурно искат да го играят близнаци, но се виждат определени разлики. Всъщност мисля си, че ако двамата си разменят дрехите, то поне ще се получи интересно, защото инак е скучно. В очите ми това изглежда на дълго мислена изненада, ако брат и сестра са абитуриенти, а леля Донка шивачката е имала само от този плат в излишък. Като са тръгнали в тази посока, защо пък Джордан (нали не е Джорджано) да не си добави червена шапчица и така да илюстрира детската приказка в съвременен вариант. Уверен съм, че ще му отива. А Джена? Тя може да си ушие червен тюрбан и двамата да се явят така на „Евровизия“ догодина, тамън отдавна не сме печелили двайсет и осмо място.

Мира нямам от синьото по Мира

Има позитивна насока в тази странна смесица на цветове и текстил. Тя например може да послужи за основа на знаме на някоя капитулирала държава или такава, която се съвзема от война. Много небесносиньо ме запраща в небесата на изумлението, а някой е настанил Мира Добрева така, че зад нея да има огромни късове небе. Което показва естетически разминавания с онова, което смятам за правилно. Водещата добре е комбинирала бялата блузка, но косите излизат извън всякакви правила. Смятам, че този цвят на захвърлен морков не само не й подхожда, а и е далеч от представите ми за вкус. Защо се е ухилила така Натали Трифонова? Нима не чете по устните ми, че се надсмивам на избора й... Този опит за Шанел ме разсмива истински, а прическата няма нищо общо с естетическите повели на голямата Коко.

Немо облечен като лелка от Хрусчово време

НЕМОм думи за това облекло. То бива, бива, ама бивол за мезе не бива, както казваше тейко ми Коста. Разбирам да е от НЕМОтия, но не на мен тия, вижда се, че То вероятно разполага със средства. НЕМОга да повярвам, че изобщо на някого е хрумнала тази модна гавра, в която аз поне съзирам руска лелка от времето на Хрусчов. Плетената розова жилетчица е като проектирана и плетена от леля Мара от девети микрорайон, а терлиците - като пред вратата на буля Копринка от Поибрене. Панталончето кърти мивки, розовото му придава един завършен вид само ако се казваш Грета и си на три годинки.

M.E.S.I.A води модното първенство

Младата поп икона рядко се доверява на стилист и сама подбира сценичните и всекидневните си облекла. Тя е по своему стилна и привлича погледите с оригинални хрумвания. Днес тя показва изумителното си тяло чрез сребристи ботуши и горна част, чиято стойност всеки може да определи чрез естетическите си измерения. Певицата, чийто първи музикален проект е вече факт, пленява с жизнерадостните си решения, които варират от плътни цветове до твърде амбициозни комбинации, които обаче вдъхновяват.