0

С тава ми тъжно, като видя големи звезди да носят жилетки. Жилетката състарява, предизвика съчувствие, показва планинарски признаци на човек, който си носи във вестник увито сирене и хляб. Кеба е звезда поне от балканска величина и фактът, че е на екран с тази дреха, говори, че или няма стилист, или... има, но не правилния. Какво да се каже повече за съчетанието на тютюневата жилетка с черно поло и черен панталон. Дори багерите не заслужават да бъдат боядисани в тези цветове. Кеба може да бъде модно скучен по различни начини, но този път е избрал един от нетърпимите, поне за мен.

Къци и Веска облечени в подправки

Замириса ми на готвено. Дори от цветовете по дрехите на тези двама симпатяги. Къци блести в оранжево небето, оранжеви китари, оранжево звънят, докато Веси Цюргбрюк - как се пише това име, Боже, сякаш е пазарувала от бутика на Пикасо, ако такъв има. Шапката е истинска находка, би трябвало да я обявят на търг и ако не мине като шапка, да я пуснат за нощно гърне. Някой си е упражнявал молива по блузката, две очи разплакани, тук са изобразени като сърца, а прическата си е чисто разписване на химикал или химически молив. Веске, Веске, съседи сме и можеше да се спреш с мен за някой моден съвет. Ръкавите издават, че госпожата или е залитнала на някоя прясно боядисана стена, или е разляла доста соя сос с горчица по себе си. Къци си е като Вапцаров и очите му говорят в лицето на публиката, че „Понякога ще идвам във съня ти...“.

Чакардъкова и Дикова на модното хоро

Чакардъкова и Дикова са се хванали на модното хоро, но ритмиката май нещо им убягва. Тук долавям фалшиви ноти, идващи от тайорчето на народната певица, опитала да „контактува“ с духа на Шанел, но ако питате мен - безуспешно. Имам чувството, че Николина е облякла предзимно небе - толкова бледо, измито и безлично ми се чини облеченото. Дори да прилича на небе, тук можеха да присъстват няколко естетически гръмотевици, коя като шал, коя като брошка или друг бележит аксесоар. Къде шапчица на Чакардъкова - пита немското гадже и смятам, че въпросът му е наистина от международно значение. Къде шапчица, ние не знаем, но нека се прехвърля на Петя, прекалила със златното и зеленикавото. Блузката й настойчиво прилича на спално бельо, а прическата направо ме разсмива. Няма ли телевизията някаква естетическа цедка или грандами като тези не могат да минат през нея...

Младоци правят естетически пакости

Млади хора се обличат като учители по трудово обучение или общински съветници. Защо е това? Нямат средства или нямат вкус, или и двете? Актьорът Георги Богданов, макар да има определена привлекателна външност, се е обзавел с ловджийско сетре, към което липсва билет за сезонен отстрел. Младежът стреля право в десетката на десетобалната ми система, в която вкусът му оценявам на среден три. Три причини имам за това и едната от тях е дънките, толкова стар модел, че към тях би вървял масленозелен „Москвич“. Някаква бяла ризка отдолу се нуждае от въздух, но както казва гаджето ми - всички са въздух под налягане. За дрехите ли говори, за хората ли, не схванах. Тази миловидна репортерка на име Виктория Георгиева сякаш е на годеж с господина, защото импонирането в скучния избор е просто феноменално. Да пАдладееш, както може би би се изразила Кобилкина. Сиво сако и кремав панталон, дори Панделиева се носеше по-добре на протестите на СДС.

Пенкова и Силвия - един рефреш в черно

Приятно ми е да съзерцавам стилни жени, макар и от различни поколения. Бизнесдамата Васка Пенкова, носител на десетки отличия за своето развитие, заслужава приз и за своя гардероб. Тя умело разнообразява доминацията на черното, като тук-там по нея проблясват ненатрапчиви аксесоари или бродерия. Водещата на предаването „Рефреш“ по Евроком Силвия Чалъкова импонира на Пенкова в черно. Това издава една тенденция при заетите жени, пренебрегнали лековатия чар на пъстрото и обединили се под флага на класиката.