0

С тарият другар Къци Вапцаров все изскача отнякъде напоследък и все ми дава повод за коментар. Той е като лале без сорт - отвсякъде разцъфнал, раздърпан, оранжев. Цялата къцифония разкрива мъж, който се е събудил в автобуса между Драгор и Челопеч и е хукнал към студиото. Пред него, о, небеса, самата Наталия Трифонова, вероятно пък прибрала се от Трифон Зарезан, тоест - зарязала си е някъде правилното екипче. Да е жив Пикасо, да си отговориш за произхода на този тоалет, който ми се чини едновременно на ваза и портокалов сок. Знаете го бай Пикасо как си ги рисуваше навремето. Добре, че Петър Дънов не му е поръчвал портрет, че сигурно щеше да го изрисува като седемте рилски езера едновременно. Препоръчвам на двамата пончо като начин да се прикриват естетически, когато това се налага. Нещо като модна землянка, в която да прекарват временен карцер.

Бийбърови пак са я оплескали

Здравейте, Бийбърови, накъде сте тръгнали с този трясък и искри... Нито искри обаче, по-скоро моден трясък, от който явно произхождат тези съчетания и решения. Джъстин (вляво) носи бежово палто, все едно е някоя бизнесдама над 60-те и иска да мине за консервативна. Светлосинята шапка или е забравена там от друго комплектче, или певецът е получил неподходящ съвет. Търсете жената, казват французите, но не искам прибързано да обвинявам булка му. Тя самата компрес ли е завила около гърлото или някой стар пуловер, с който не иска да се раздели. Шапката на Джъстин ще отива по-скоро на нея, а той може да се появи и по някоя от своите причудливи прически. Гаджето казва - обърни внимание на панталоните, но аз смятам да им обърна... гръб.

Иван и Андрей - докога все така ще я карате

Да кажеш, че са водещи в някаква си кабеларка, а то не е така, не е така... Иван и Андрей просто случиха на слава, но не и на на гардероб. Да ги помисля за текезесари, даващи пресконференция, е първото, което ми хрумва. Не ми идват нещо на ум големи сцени, студиа и камери. Сещам се за трактори и мотокари, с които биха могли да извозват продукция от портала до склада. Защо така, бе момчета? Къде се пропука тънкият лед на естетиката и защо онзи познат блясък не го виждам. Много възмъжали? Недостатъчно възмъжали? Лоши съветници? Липса на съветници... Бежовата ризка на Иван е разочароваща в сравнение с каквото този запазен мъж би могъл да носи. Андрей пък със сако, което едва го побира, прави невъзможен лиезон между него и събеседника му. Някаква тъжна апликация се пули току в очите ми от блузката, скромна, до доказване на противното. Снимката на нея от концерт на Лили ли е, или е гоблен от сорта „Млади кончета пият вода“? Бригадирска работа, мисля си, а гаджето ми пита (той, все не разбрал) тези двамата кога вземат заплата, че да им предложим добър шопинг.

.

 .

Стамболова има нужда от... лЯто

Искам да нарисувам на Еми Стамболова пейзаж с лястовички. Защото в този, който в момента носи, такива отсъстват. Може да не е модно, но нека, ей така да си цвъркат там, не да цвъкат. Ризата на Стамболова звънти в най-необичайни цветове, което ме отвежда към мисълта, че това парче плат е било на стаж в ателие на художник, а той си е чистил четките с него. Друг вариант - отегчен дизайнер е правил опити да наподоби едновременно Хуан Миро, Яхнаджиев и покривката за маса на Петя Буюклиева. Резултатът е налице. Тоест - две налице и едно наопаки, както мама казваше, когато плетеше. Стамболова може да си позволи да е широко скроена, но тук сякаш няма ни кройка, ни дизайн. Какво ли ги разбирам аз тези неща, гледам през прозореца смрачаващ се Лондон и си казвам, Евгени, Евгени, ами ако това утре се окаже модно...

.

 .

Браво, Бачев, без... обаче!

Може да не сте съвсем съгласни, обаче Бачев си се е издокарал. Какви са причините и да търсим ли под вола теле, нека премълчим. Пред мен е естетически резултат, който не бих препоръчал и на депутат, но когато става дума за обичания актьор - това си е постижение. Да, твърде много сиво, твърде много жилетка, твърде много вратовръзка. Но сензация има - Бачев, свикнали да го виждаме в пуловер и грейка, днес грее с костюм и принадлежащите му аксесоари. Ами ако, ей Богу, това е просто за поредната роля... Нищо, нека комплиментите ми останат. Все пак рядко на българска сцена актьори се появяват със стил. Браво, Бачев! Без обаче...

.

 .