0

З астанал така, очаквам от Галин да запее “Седнало е Джоре дос“... Да кажа, че коремчето ми прилича на баня - да, на лявата стена на хотелска такава заради плочките. Липсва биде и душ. Черно-бялото решение на момъка е повече от банално, мисля, че бях по-щастлив с неговите Версачиево-Гучиви шарки и блузки, които скриваха дребни несъвършенства по силуета му. Тук имаме нещо като скъсан потник, по-скоро раздран, ох, било елече, къде са ми, Господи, очилата... Гаджето твърди, че му прилича нещо като някой, дръпнат от асмата, докато си бере грозде. Пак гаджето ми пита дали тези блузки ги продават така навити над пъпа и дали, като са навити, има навити да ги купуват. Прическата с панталончето придават някаква тъжнина на образа, по всички правила на психоанализата черното говори за депресия, дано бай Фройд да не е прав.

Редник Попов, явете се по служба

Нели Рангелова отново е перфектна и ми допада с момичешкото си излъчване. Тя кокетно позира с оранжево-белия си избор, бялото доминира, което показва естетическо израстване. Обратното би изглеждало просто... обратно. Нели пуска възхитително разхитителни коси, добре оформени с маша върху лявото рамо. Дамян Попов ми се струва твърде различен, сякаш се е върнал от казарма, а там не му е понесло. Смята ли господин Попов, че гиздавата блуза му отива? Аз лично не смятам. И ако това предвидено като панталон, но долнище на анцунг, е добре съчетано, нека очаква "Златната скилидка“ скоро. Редник Попов, явете се по служба! Миловидното момиче в съседство трябва да е забрана от някоя сладкарница, докато е яла тулумбички с боза. Прав ли съм? Все едно...

Бони синее в странни дантели

Попфолк звездата Бони ме изненадва донякъде приятно, донякъде учудващо. Дали тази рокля си заслужава повода - не е ли малко помпозна, по-скоро като за сватба, като за червен килим, но килим от концерт на Софи Маринова. Роклята, подобно на водопад, се спуска необуздано, но припада най-долу върху обувките, с което ги закрива. А човек не знае, може би те да са по-красиви дори от бижутата. В бюста роклята наподобява накъсан вестник с много стара модна дата. Що дирят по коленете тези бродерии, не можаха ли да ги качат по-нагоре или свалят по-долу. Разпределението на дантелата е хаотично, нелогично и не следва това, което един мъжки поглед би очаквал да види. Прическата, както се казва, може да мине в по-горен клас, а гаджето ми се обажда от хола, че съм станал един непоносим супер старец. Аз чух, че съм станал superstar и му долях уиски. О, времена, о нрави, важното е да сме прави.

Триумф за Румяна, боц за Светльо

Забележителна Румяна Георгиева днес. Тук няма нищо общо от визията на един поп арт художник, тук има само изящество, иновация, вик към бъдещето и здрависване с класиката. Позната в арт средите като Romi Gianna, тя експериментира без усилия в модата, а гардеробът й не веднъж е ставал обект на ласкави коментари. Днес художничката триумфира с дреха, която може да припишем на Галиано, Диор, както и всичките им последователи, незабравили сладкия дъх на парижките салони. Солистът на дует „Експоуз“ Светльо също днес е очарователен, макар да мисля за дънките му - хубави са, ама жалко, че са нямали неговия номер. Иначе сакото със статии от вестници може да бъде заменено с такова, по което има публикации за знаменития дует.

Мария и Наталия в пембе и фосфор

Помните ли бонбони „Детска радост“? Ако не - ето така изглеждаха някои от тях - в наивни цветове като от цветно блокче за изрязване. Вълшебството на тези бонбони обаче не се прилага при текстил, освен ако не е за баня, но и там не съм сигурен. Мария Илиева, която е голям бонбон винаги, тук е хем бонбон, хем от миналото. Фосфоресциращото може да е добре за мартеници, но за рокля - не мисля. Наталия Трифонова сигурно си мисли, че е CoolT, ама аз не мисля така. Баба ми казваше на този цвят пембе, а повечето ни съседки от ромската махала носеха долни гащи, които се подаваха изпод шалварите им. Този спомен не е в полза на Наталия, но ми беше приятно да го разкажа. Коланчето ми въздейства като леха менгуши в къщата на леля ми Блага в Пирдоп.