0

И маше една песен, част от чийто текст мисля да приложа за този кадър. „Докторе, на помощ, хайде помогни ми...“ Да, тези двамцата наистина имат нужда от лекарска помощ, но... модна. Защото мисля, че е време Любо да се стегне във физически и естетически смисъл. Ризата е абсолютно неподходяща нито за възрастта, нито за сценичното поведение, ако щете дори и за самия му репертоар. Да, той пее „Има ли цветя на леглото до тебе...“, но все още не съм чул рефрен дали има черно-бели орнаменти по ризата му. И на кого му пука всъщност. Освен че изтъква телесните му несъвършенства, смятам, че ризата, ако изобщо иска да я задържи, трябва да се носи със сако. Михаела Маринова, скъпа, ами никак не ви отива облеченото. Това или са остатъци от обзавеждане спалнята на попфолк певица или на вашата собствена. Мястото обаче на нито един детайл не е в качеството му на дреха. 

Близнакова с чанта леген

Катя Близнакова ми е като в песен на Мими Иванова. Макар че тук няма „зелената стара чешма“, има кичозно нейно повторение, едно псевдо поливалниче – справка - вляво. Този чучур навлажнява заобикалящото певицата нищо, а оранжевата й чанта е като леген, в който се стича всичко това. Там, в чантата, би трябвало да е и роклята, която си има определен чар, но с много условия. Близнакова се е потопила в снежна виелица и цветя, в шев и кройка от времето на НарМаг, които днес са симпатични само ако са в музей. Прическата е такава, че палмата юка вдясно спокойно може да я замести. От оранжевките чехлички ме напушва смях, но ако прихна, не знам дали няма да отнеса фотошопа на госпожата.

Орлинче, желая ти ново модно начало

Затова големите изпълнители носят сако, макар и в горещините. Защото издайническата пот се просмуква изпод ризата и създава неприлични гледки. Може Орлинче да е захвърлил сакото малко преди да помаха на публиката си, но... Гледката си е гледка. Ако си с риза в жегата, най-добре да е без яка, защото яката изисква вратовръзка. Освен ако не си български депутат, те си позволяват и къси ръкавки. Панталоните са кафяви, но на вечерна светлина могат да минат за бакърени или просто... изцапани. Орлин Павлов е вдигал неведнъж високо летвата пред колегите си в естетическо направление. Днес обаче му е отпуснал края. Желая му ново модно начало.

Камджалов, нали не сте калъф за контрабас?

Когато спортът среща музиката, винаги има място за снизхождение. Илиана Раева позира в нещо или взето назаем, или взето току от шивачката, преди да е скъсила ръкавите. Ако Раева е искала да прилича на траурно лале, резултатът е постигнат. Основанията ми за тази преценка се крият във формата на долната част, както и в разкроената долна. Черното с проблясъци на бяло не се оправдава от никаква тържественост, затова нека госпожата да си носи останалата част от гардероба. Господин Камджалов, това сако вероятно е ушито с най-добри намерения, но не точно за вас. То прилича на ламаринено и ако бяхте калъф за контрабас, щеше да ви подхожда. Цветът на вратовръзката и формата се доближават до прилика с диригентска палка, но препоръчвам запалка, която да заличи стореното. Прическата... за нея бронебойни патрони няма открити, няма открити.

Заблеяли са ми орнаменти по Нелина

На опаковка от вафла ми прилича роклята на Нелина. Леко разпечатана, сякаш подготвена за сутрешна закуска и да бъде топната в кисело мляко, дрехата разкрива интересни гледки. Интересни, но дали необходими, това е въпрос на личната й преценка. Жълтото е твърде агресивно и макар да е сред любимите ми цветове, тук то предизвиква противоречив ефект. Комбинацията с черно напомня фирмено или банково лого, както и съчетание при земекопна техника. Долната част прилича на оградка и само липсват блеещи агънца да украсят декора. Гаджето ми се заглежда над мен в снимката и казва, че агънца имало някъде около кръста на певицата. Това са, казвам му, някакви орнаменти, макар и на мен да ми блеят така, в нищото.