0

Т урбо яко ми е и яко мило ми е да коментирам този кадър, в който Турбото и Милото се „правят“ на облечени. Лесничейската риза на Калин Сърменов не подхожда на звезден персонаж като него. Боби Турбото се доближава до Чая, но е толкова преврял, че медът в него не се усеща. Да го кажа простичко - всички носим черно, като качим килца, но смятам, че за Боби трябва и едно наметало тип „Батман“. Като ватман с дългогодишен стаж казвам, че Албена Михова може да мине за контрольорка, но якето трябва да е малко по-тъмносиньо. Обожавам синхрона между червилото и къделята червени конци отпред. Впечатляваща е прическата, на която давам едноседмичен срок да бъде подновена. Елена Атанасова носи дреха, в която вероятно са вложили бакпулвер - тя е бухнала, рошава, напомня на пяна, хвърлена върху кюмюр. Дрехата, не Елена.

Камелия увита в нечленоразделна дреха

Знае ли певицата Камелия, че навън вече падна първият сняг, че температурите са под нулата, а в дрехата й няма нула енергийна ефективност... Чувал съм за икономии, но тук икономията е просто отсъствие на плат. Огромни дупки, открояващи телесни охолства, нелогични отрязъци, в които отеква модно безсилие. Дали пък певицата няма куче, което се е „подписало“ в изблик на отмъщение, когато го е оставяла само. Само така си обяснявам нечленоразделно наръфаната дреха, от която изглежда и Камелия е изненадана.

До нея Супер Саш/ко търси сходство по стил с Филип Киркоров, може би Валери Леонтиев, все имена, за които модата май е форма на шегобийство. Гаджето ми, свикнал на всичко, се изненадва, че някой може да съчетае оранжеви ботуши с червено яке с яка тип „зебра“. Не ми се проверява кой е точно Супер Саш, но нека знае, че това около кръста му прилича на пола на бездомница. Предпочитам да си доям червения хайвер с препечени филийки, отколкото да навлизам дълбоко в този господин. Както и да звучи това.

Кунчева възнаграждава с френска мода

Едно красиво момиче с червена барета - от това има нужда днешната мода и Ивелина Кунчева ни го предоставя. На фона на Айфеловата кула топрепортерката на NOVA прави учтив разбор на френската мода. Едрият пепит и съчетанието на червено и розово, сърдечният поглед, любопитните коси, напуснали съсредоточието на баретата - всичко това ни връща в добрите времена на френската мода.

Изглеждаща така, госпожица Кунчева може да посети салоните на хотел „Крийон“ във френската столица или прочутата сладкарница „Ла Карет“, в близост до мястото на този кадър. Защо не и да има главна роля във филм за любовта, невинността, приличието.

Елтън Джон, давай го по-скромно, моля

Докторе, на помощ, както се пее в една чалга песен. Сър Елтън Джон е жертва на модна импровизация, която го прави да прилича едновременно на покойната английска кралица и на кралица от тези, които танцуват в нощни клубове. Има нещо презрително в това да се натруфиш в домашен халат и да окичиш деколтето с огърлие, все едно си кмет на Мейфеър.

Предната част на халата може да бъде използвана много по-удачно за чергило на автомобил, на който се налага да преспи няколко нощи на улицата. Джони Мичъл пък е облечена така, че човек си мисли кое е наложило толкова високо да бъде вдигната полата, почти до гърлото. Или е грешка на кройката, или може би са жертви на тематично частно парти, в което всеки трябва да играе ироничен герой от приказка. Коя е приказката обаче, не ни е дадено да знаем. 

Мадона облечена като руска багеристка

Мадона мия, майко мила, и „ти огледало нямаш ли“, както се казва по нашенски. Виждаме тук известната певица, облечена в стил “минавам замазката, изливам бетона и отивам на другия обект“. Да, ама не. Тук просто явно става дума за бягство от реалността, която е надхвърлила 65 при една жена, която отказва да остарее.

Карираната риза е последното, което си представям за дама, камо ли толкова известна и позната с предизвикателния си сценичен стил. Огромният бял панталон наистина свързвам със строеж, с бъркане на вар и киреч, с поставяне на цигли и запълване на фуги. Тази модна токата и фуга няма нищо с очакваната от Мадона естетика, така настоятелно прокламирана в дългогодишната и кариера. Плитките са не по-малко разочарование за мен, свикнал да я виждам дръзка и пръскаща мечти. А то, видите ли, прилича на рускиня - багеристка, тръгнала за първа смяна или връщаща се от нощна.