0

Б ях задрямал, но тази снимка на Софи Маринова ме разсъни. Гаджето вика - хайде да си лягаме, утре ще я опишеш. Ама като блесна това червено в очите ми, превърна ме в среднощен бик, разтресе вените и усили мощта на слепоочията ми. Накратко казано - Софи, тази рокля може да бъде пенсионирана или дадена в музей. В кой музей ли - може би в музея на Червената армия, макар и не непременно. Перата може да бъдат заделени за някоя новогодишна украса в ресторант „Гамбринус“, а от бюстието да се направи хубав лампион. Съзерцавайки тази гледка, в ушите ми бушуват песни като „О, спомняте ли си, госпожо“ и „Тумбалалайка“. Виждам мъже с коцкарски мустаци и гарсонетки да танцуват около Маринова, види се, нощта ми ще отиде на кино. 

Уста, не се прави на бригадир

Признайте си веднага - Яхнаджиев ли е рисувал този костюм или Устата го е рисувал с... устата си? Интересното тук е, че нито една багра не се повтаря, поне доколкото тренираното ми око може да установи. Виждам интересни движения на четката на ляво, особено по крачолите. Доминират керемидено-пясъчните цветове, като тук-там вдигат врява лилаво и резеда. Не са ли обаче, моля ви се, тези цветове по-скоро дамски? Цялото съчетание е като спално бельо на вдовица в скромен град. Оранжевата риза и тромавият стоеж придават на Устата вид на бригадир, а шапката едва докосва главата. Такава шапка аз бих поставил на кол в средата на някой бостан. Очилата си ги бива, но защо ми се струва, че имам същите, а рапърът е искал да заприлича поне малко на мен. 

Игнатова като кака Лили, но не

Много хубава рокля, но както обичам да казвам - жалко, че не са имали точния номер. Мария Игнатова изглежда като пусната от селскостопански хеликоптер на тази стълба, която впрочем само утежнява положението. Блещукащите перила са в съзвучие с роклята, но само ако бяха част от декора на утрешно детско шоу. Како Лили, къде си... Игнатова седи неуверена и плаха, презрамките искат да я напуснат и роклята да се цопне в локвата на нищото. Разпределена на три реда, дрехата съкращава естествената градация на тялото, като го прави да изглежда немощно и непълноценно. Мария, знаем, се слави с хубава фигура, затова обръщам внимание именно на кройката. Някакви странни синини по ръцете ме карат да се чудя шипки ли е брала или има татуировки, според мен неуспешни.

Кривошиева и Велина - красиво е

Честит рожден ден, Ирен Кривошиева. Красива бяла дреха, озарена от ведрото настроение на обичаната актриса. Достолепни стойка и аксесоари, които не привличат излишно внимание, но посочват верните параметри на стила. Кривошиева е украсила деколтето си с дантела и това е уважително към публиката. Обувките носят летни послания, оранжевото съсредоточава всички изгреви и залези, въздейства съблазнително, разкрива достатъчното. Бизнесдамата Велина Евтимова, звезда на парфюмерийния бизнес, опонира на тази визия в черно и съдейства за чудесен моден дует с актрисата. Повече би било затормозяващо. Браво на двете жени - идоли на своите поколения. Красиво е.

Роби Уилямс изпотява по потник

Всички сме роби на модата, но Роби Уилямс сякаш с удоволствие й слугува. В тази разпищолена визия се редуват усещания за морско дъно и за естетическо дъно също. Бляскавият потник на звездата все пак си остава един потник, макар и в пайети. Потникът е абсолютно несъвместим с татуировките й или съм проспал това модно течение, или Роби е спал на течение деня, преди да си го купи. Металното нещо около врата му е като черна кутия на самолет, паднал пред някой мол и разкрила целия му загадъчен шопинг. Висулки, дрънкулки и четинеста прическа допълват картината на този стил, в който има стил колкото в стъпкано кокоше яйце.