0

“Хей, живот, здравей, здравей“ бих кръстил тази снимка. Че Преслава може да си позволи една нехайна визия, съм съгласен. Но тук е стигнала твърде далеч, дори за някой морски курорт. Искам да я извадя от чехлите й и да ги захвърля много навътре в морето. Че морето и е до колене в моден смисъл, става ясно и от зле навитото пищималче около кръста й. Всеки си носи кръста, когато говорим за естетика, затова нека певицата превие малко гръб и под своя. Потникът ме изнервя значително и едно „Негрони“ веднага ми бива донесено от когото трябва. Преслава може повече, а ако ще се облича занапред така без сценарий, нека слага бял чаршаф пред телефона си.

Иво Димчев да плаща фешън данък

Певицата Колева се облича с РУТината, с която си я знам от години. Прилича ми на детска учителка, или така наречените „лелки“ в някоя градина. Това сукманче блести в остатъци от 60-те години на миналия век и носи радост почти колкото някогашни плочки за баня от същата епоха. Мисля да пусна топлата вода и да измия от талантливата певица това, което е облякла. Рут вече спокойно може да носи такива очила, след като модната икона Айрис Апфел предаде Богу дух. Това Иво Димчев ли е или възкръсналата Шиниъд О Конър? Или е някой неизвестен внук на Шри Матаджи Нирвала Деви... Кимоното, което е облякъл, е много добра идея, стига да не го показва публично, а докато пише някоя от красивите си песни например. Вече напълно съм уверен, че трябва да се плаща данък за всяка модна щуротия, дето звездите поднасят. Така де, пет лева годишно, бълха го ухапала Димчев. Но дали оса го е ухапала по устните, не искам и да мисля дори.

Пиленцата хвърчат в ниски цветови небеса

И тако, и вако ще стигнем Монако, дори да пляскаме с криле на едно място. Пиленцата са дохвърчали там, където са, облечени като да щурмуват пълен автобус на автогарата от задната врата. Изобилие от черно ме кара да тъжа за избора на тези пиленца, нехвръкнали по-високо от въображението си. Маратонките и при двамата издават уклон към класиката, само че уличната. Да кажем - главната в Пазарджик. Този лъв зад тях, приличащ на Фидел Кастро, много правилно ги гледа така навъсено, така плашещо. Пожелавам им да сънуват - тя, елегантна шапка, а той - смокинг и лачени обувки.

Шапката на Рафи за доживотен затвор

Ако ще Рафи да се оплаче на арменския поп или лично на някой Халваджиян, но тази визия си заслужава укора. Без да отивам твърде далеч, например в Алкатраз, но не ви ли мяза това сетре на вечерна затворническа униформа? Как миловидното инак момче се е ориентирало към подобна мрачна кафяво-черна комбинация не е лесно да се отговори... Няма ли жена до него или, ако щете мъж, да му каже, че това облекло е напълно извън параметрите на възрастта и ранга му на известен певец. А тази шапчица? Тя трябва да лежи в Алкатраз доживот без право на помилване. Иначе току виж Рафи пак си я нахлузил на главата. Гаджето примигва на немски и пита – младият господин равин ли е или така си изглежда.

.

 .

Кейт – естетическа кралица на Англия

Великолепна е бъдещата кралица Кейт в това зелено. То описва цялата аристократичност на съпругата на принц Уилям, като изобщо в цялата си модна история аристократката представлява семейството си подобаващо. Имаме чудесна кралска шапка, каквито носеше блаженопочиващата кралица Елизабет Втора, като цветът може да се намери в бърза разходка от кралските модни архиви. Ослепителна усмивка, жизнени добродушни очи, великолепни обеци, акомпаниращи приятно годежния й пръстен. Две брошки на едно място ми идват малко в повече, но при Кейт те не дразнят, защото тази под брадичката може да се определи като самостоятелно копче. Така или иначе копче не може да се каже за стила на красивата лейди. Очакваме я като кралица не само на британската естетика.