0

Щ е започна коментара си с очакваното „Стройна се Калина вие...“ и ще съм напълно коректен спрямо визията на Нейно Височество, защото тя очевидно е стройна. Вие се обаче и едно парче бял плат, което подобно на цигарен дим ме кара да се закашлям, защото то не само е непълноценно в общата визия, но и привлича повече внимание от всичко останало. Гаджето ми твърди, че това е шал, но на мен ми заприлича на компрес с хардал, какъвто мама ми правеше при настинка. Останалото парче плат, което Калина е поставила върху себе си, прилича на плажна рокля и повЕрвайте ми, не мисля, че е подходящо ни за една принцеса, ни за повода, на който вероятно се е появила. Дали все още са модерни прокаралите корени в една руса коса, или съм проспал някое модно събитие... Мога да кажа, че Калина е мъжко момиче и някои черти потвърждават това.

Графче, черно-бялото не е графско

Като всеки граф на Графа на българската музика май не му се отдава модата. Или някакъв аристократичен мързел го е докопал и тегне над естетическите му силици. Черно и бяло не са ли запазени само за Жоро Христов, който в сравнение с Графчето се явява доста по-цветен и изобретателен напоследък. Да не намесвам трети лица, но певецът тук май прилича и на Мирко, при когото модните течения се сменят като нивото на река Дунав в сантиметри. Иска ми се да продължа темата за сантиметрите, но беше отдавна и съм забравил. Та да се върнем на Графчето и на черно-беличкото по него. Ами на коланчето - този каиш със статут на кой знае колко важен, че чак е разкрит на първа позиция при градиране на облеченото. Изобщо Ампов, колега по титла, я се върни и се преоблечи да поощриш въображението ми.

Нора да иде на корейската Евровизия

Мисля да дам моден псевдоним на Нора Караиванова като Нора Кара. Защото цветовете, в които се е облякла тук, напомнят на саката и ризите на покойния Василис Карас. Ако той беше жив и я видеше облечена така, щеше сигурно да попита: „Абе, мойто момиЦе, как я караС?“. Та те оттам ми дойде идеята за това сравнение, но ако Норче не си харесва новия прякор, да ме прости. Избелелите цветове, пълната разпуснатост на кройката са отчайващо съчетани, а фигурата на певицата може да понесе неща, далеч по-достойни. Няма ли да сте съгласни и вие, ако предположа, че сакото си е досущ в цвят на училищен цокъл и това го прави едновременно официално и униформено. Певица с униформа. Това да не ти е корейската Евровизия. На Нора й липсва една фуражка и да замарширува по сцената, до такава степен облечено от нея ми въздейства като взето от казармен склад.

Модно нани-на, нани-Нана при Нана

Няма да стигаме чак до съдебен спор, но не се ли е Нана малко поамериканчила... Помня навремето Мария Стоева, която произвеждаше дивани и фотьойли с подобни дамаски, та ми беше, така да кажа, кеф да си припомня онези години. От тази рокля можеш да си набереш цял пролетен букет, но изкуствен. Добро съвпадение е, че червилото се връзва с цвета на стените, както и с розата от дясното рамо. Някой да подаде едно рамо на госпожата и да й постави едноцветно наметало, което да потуши този цветен пожар. Това, което виждам, е едно модно нани-на, от което Нана трябва да се пробуди.

Монни готов за Аскот в бяло и синьо

В навечерието на своите 70 години, без да напуска престола на младостта, модният император Магдален Димитров е отново шик. Въпреки че модните тенденции на марката му за лятото са пепел от рози и екрю, Димитров е избрал за себе си яхтените цветове – синьо и бяло. Това се подразбира напълно, защото той вече пътува към имението си в Дубай, а на кея несъмнено го очаква плавателен съд. Двуредното закопчаване, което Монни представя чрез личния си избор, е подходящо за джентълмени със стил. Бих добавил прелестна сламена шапка, чрез която да бъде видян още по-добре стила на британската Аскот традиция, но може би модният диктатор ще направи това през август.