0

С кулпторът Вежди Рашидов осъди и на втора инстанция колегата си Велислав Минеков за обидните и клеветнически твърдения.

В продължение на 4 г. Минеков отправяше в публикации и изказвания, че Вежди е станал милионер като министър на културата.

Комплекси

На 27 юни Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийския градски съд от 31 март миналата година. Така и на втора инстанция бе потвърдено, че изявленията на Минеков, направени в 16 публикации, са позорящи за доброто име и личното достойнство на Вежди Рашидов. Системните клеветнически и обидни твърдения на Минеков са абсолютно безпочвени и засягат по недопустим начин доброто име, авторитета, творческата кариера и таланта на Вежди Рашидов. Да накърниш достойнството на един човек, не е свобода на словото, клеветата и обидата не са свобода на словото, а издават тежки комплекси, коментираха юристи.

Щети

Софийският градски съд отсъди Велислав Минеков да плати обезщетение от почти 20 хиляди лева за нанесените морални щети на Вежди Рашидов. Неспиращата фиксация на Минеков върху доказания голям български художник и семейството му продължава с години. Това принуди Вежди Рашидов да заведе срещу него и второ дело за клевета и обида. Защитник на Вежди Рашидов е авторитетната адвокатска кантора на Менко Менков.