0

С ветът е пълен със странни идеи и в Холивуд няма недостиг от тях. Има много откачени теории на конспирацията, свързани с различни знаменитости.

Ето някои от най-любопитните истории за звездите, които са се появявали през последните години.

Лорд се представя за много по-млада

Имаше един слух, че певицата Лорд е много по-възрастна от годините, на които твърди, че е.

Певицата попадна в светлината на прожекторите, след като пусна своя хит сингъл "Royals" през 2013 г.

По това време тя беше само на 16, но много хора не ѝ повярваха. Имаше хора, които настояваха, че няма начин Лорд да е тийнейджърка и да създаде парчето, спечелило „Грами“.

Феновете твърдяха, че звукозаписната компания на Лорд лъже за истинската ѝ възраст, за да привлече публичност за дебютния ѝ албум.

Имаше толкова много шум около това през коя точно година е родена тя (през 1996 г.), че една медия в крайна сметка публикува копие от нейния акт за раждане.

Мел Гибсън ще разобличава сатанизма в Холивуд

През лятото на 2022 г. се появи фалшива история, съсредоточена около Мел Гибсън, на основната снимка.

В онлайн пространството се твърдеше, че Мел смята да разобличи Холивуд като център на сатанински жертвоприношения на деца.

В тази странна история се твърдеше още, че звездата от филма „Теория на конспирацията“ казва, че холивудските студия са „напоени с кръвта на невинни деца“ и че консумацията на „бебешка кръв е толкова популярна в Холивуд, че всъщност функционира като собствена валута.“

Цитатите, които уж са излезли от устата на Гибсън, изглежда потвърждават дясната екстремистка теория, че либералният елит, който включва холивудските знаменитости, има връзки със сатанизма.

Няма обаче доказателства, че Мел наистина е направил тези коментари – поне не и публично.

Стиви Уондър не е сляп

Някои хора вярват, че Стиви Уондър, който е незрящ от дете, всъщност може да вижда.

През годините емблематичният музикант е бил заснеман от камерата да изпълнява няколко на пръв поглед невъзможни задачи за човек с увредено зрение – от хващане на падаща стойка за микрофон, през позиране за снимка с Майкъл Джексън, до посещаване на баскетболни мачове.

Елвис Пресли и Джим Морисън са живи

Елвис и Джим починаха млади от инфаркт – още през 70-те години. И все пак се твърди, че през годините двамата са били виждани живи и здрави и то отново и отново. Според слуховете двамата култови певци са фалшифицирали смъртта си.

Някои фенове посочват несъответствията в смъртния акт на Елвис като доказателство, че той не е умрял наистина.

Някои негови почитатели вярват, че той си живее в мир и в неизвестност някъде по света.

И тъй като никога не е извършена аутопсия на тялото на Джим, някои хора се чудят дали той наистина е умрял.

Няколко свидетели съобщават, че са видели „възрастно хипи“ да се мотае около гроба на Джим на гробището Пер Лашез в Париж, популярна туристическа дестинация.

Хората не са стъпвали на Луната

Според популярен мит правителството на САЩ е наело режисьора и носител на „Оскар“ Стенли Кубрик да фалшифицира кацането на Луната през 1969 г.

Има дори слух, че той е признал „истината“, преди да умре през 1999 г.

Упи Голдбърг е сред дръзките имена, които поставят под въпрос легитимността на кацането на Луната.

„Кой засне кадрите? Защо знамето се вее като няма въздух на Луната“, попита тя в предаването „The View“ през 2009 г., докато САЩ празнуваха 40-ата годишнина от историческата мисия Аполо 11.

Бен Афлек и Мат Деймън са откраднали сценария за „Добрият Уил Хънтинг“.

Бен Афлек и Мат Деймън се появяват в Холивуд с гръм и трясък през 1998 г., когато печелят „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий за филма „Добрият Уил Хънтинг“.

Но много хора смятат, че няма начин двамата горещи актьори, които са около 20-годишни тогава, да са написали толкова емоционално наситена драма.

В слуховете се твърди, че Бен и Мат всъщност са откраднали сценария от друг писател и са го представили като свой собствен.

Счита се дори, че сценарист на филма е Уилям Голдман.

Но самият той на два пъти опровергава тези слухове с думите: „Бих искал да мога да кажа, че аз съм го написал, но не разбирам защо хората не вярват, че тези две сладки момчета стоят зад филма.“

Киану Рийвс и Никълъс Кейдж са вампири

Вампири ли са Киану Рийвс и Никълъс Кейдж? Вероятно не, но някои любители на теориите на конспирацията посочват удивителната прилика на актьорите с исторически личности като доказателство, че те са живели в други времена.

Киану например прилича много на императора на Свещената римска империя Карл Велики, както и на френския актьор от началото на 20 век Пол Моне.

Междувременно Ник пък прилича на мъж, сниман в Тенеси през 1870 година. Някъде около 2011 г. снимка на двойника на Ник се появи в eBay за 1 милион долара.

Принц Хари не е биологичен син на Крал Чарлз

Принц Хари също е бил обект на слухове относно родословието му.

Принцеса Даяна имаше връзка с червенокосия жокей Джеймс Хюит по време на брака си с принц Чарлз и в слуховете отдавна се твърди, че именно Джеймс е истинският баща на Хари.

Въпреки че е вярно, че Хари и Джеймс си приличат, червената коса на принца не е непременно доказателство за истинското му потекло.

Братът на Даяна, Ърл Спенсър, също има червена коса.

 А и Джеймс отричаше да се е срещал с Даяна преди 1986 г., а Хари е роден през 1984 г.

Мариса Томей не е трябвало да печели „Оскар“

Когато Мариса Томей победи Ванеса Редгрейв, Джуди Дейвис, Миранда Ричардсън и Джоан Плоурайт за „Оскар“ за най-добра актриса в поддържаща роля през 1992 г. за изпълнението ѝ в „Моят братовчед Вини“, злите езици говореха, че е станала грешка. Твърдеше се, че името на Мариса е било обявено по време на церемонията по грешка.

Теорията беше, че актьорът Джак Паланс, който връчи наградата на Томей, е прочел името в горната част на списъка с номинирани, а не това на истинския победител. „Това беше много болезнено за мен“, каза по-късно Мариса.

„Бях млада актриса и беше наистина вълнуващо, че спечелих, но този слух висеше над мен като облак.“ Все пак Академията за филмово изкуство и наука отказа да се заеме с проблема – въпреки исканията на Мариса. „Помолих Академията да изясни случая, но те просто отказаха“, каза тя.

Точно 25 години по-късно Фей Дънауей и Уорън Бийти всъщност наистина обявиха грешния победител, докато връчваха наградата за най-добър филм по време на „Оскарите“ през 2017 г.